У загадковий світ вишивки поринули учні школи №15

26.03.16, 14:00
Олена Степанок
Олена Степанок

Кіровоградський обласний художній музей продовжує плідну співпрацю з загальноосвітніми закладами Кіровоградщини, знайомлячи учнів із творчістю видатних художників, проводячи пересувні виставки, майстер-класи, інтерактивні програми. Цього тижня співробітники музею завітали до однієї з найвіддаленіших шкіл міста - школи № 15, де є також дошкільний навчальний заклад комбінованого типу та дитячий юнацький центр «Явiр». Представники музею привезли дітям пересувну виставку «Українська вишивка. Рушник».

Саме ця пересувна виставка викликає найбільшу зацікавленість та користується великою популярністю серед усіх навчальних закладів міста та області. Адже ця тема завжди актуальна та однаково цікава і викладачам і учням. Із загадковим світом вишивки, як одним з найпоширенішим видом народного декоративно-прикладного мистецтва ми познайомили учнів початкової школи - других та третіх класів. Були приємно вражені, що молодші школярі виявили неабияку зацікавленість та обізнаність щодо знання українських традицій та звичаїв, активно доповнювали нашу розповідь та з розумінням відповідали на численні запитання, які стосувалися використання вишитих українських символів на речах в повсякденному житті.

В експозиції було представлено традиційні – автентичні вишиті рушники центральних регіонів України, а також сучасні рушники та вишиванки. По завершенню заходу учні приєдналися до акції «УКРАЇНА ЄДИНА», сфотографувавшись на згадку. Дякуємо педагогічному колективу та учням Комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання № 15 «Загальноосвiтня школа І-ІІІ ступенiв, дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, дитячий юнацький центр «Явiр» за гостинність, привітність та теплий прийом.
Сподіваємося, що наша співпраця буде тривати і надалі, адже спілкування із світом мистецтва сприяє гармонійному розвитку дітей, збагачує духовний світ, допомагає пізнати традиції та звичаї українського народу.


Олена Степанок – зав. відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею та Тетяна Костенко – науковий співробітник відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!