Обирай відповідально

13.02.16, 12:00

Напередодні дня всіх закоханих сайт "Тусовка" розповідає про найпопулярніший метод контрацепції.

Кожного року у світі виробляється близько 15 міліардів презервативів. Легкість використання, майже повна відсутність побічних ефектів, висока ефективність захисту від вагіності та захворювань, що передаються статевим шляхом робить популярність презервативам. Проте, до сих пір дехто відмовляється від його використання чи користується неправильно, наражаючи своє здоров'я на небезпеку.

Які ж найбільш розповсюджені проблеми, з якими стакається користувач?

Проблема перша - розмір. Насправді, занадто "нестандартні" фізичні параметри - рідкість, але списати своє небажання використовувати презерватив часто пояснюють саме цим. Довжина презервативів зазвичай лежить в межах 18-21 см, що повністю відповідає параметрам абсолютної більшості чоловіків. У випадку сумнівів, варто виміряти довжину: від голівки до яєчок. На мошонку презерватив натягувати не треба - і неприємно, і не корисно. Отже довжина. Менше стандарту? Не проблема - стандартний виріб можна просто розкочують “кому на скільки треба”. Набагато довше? Шукайте вироби більшого розміру.

Щодо розмірів, зверніть увагу, що вони найчастіше відрізняються шириною. Чому? Насправді ширина набагато важливіша. Занадто широкий презерватив може “зповзти” і залишити вас без захисту. Наслідки - ризик інфікування та небажаної вагітності.

Завузький презерватив - теж не вихід. Через те, що вузький виріб, буде дуже подразнювати механорецептори (це закінчення чутливих нервових волокон, які, власне, відповідальні за приємні відчуття під час близькості) сам по собі, і задоволення від інтиму можете взагалі не отримати.

Ідеальний презерватив повинен бути достатньо вільним, але таким, щоб тримався надійно і не злітав під час статевого акту. Але бувають ситуації, коли чоловік відчуває необхідність у зниженні чутливості члена, або деяким просто подобається відчуття від щільного презерватива. Розробники дбають, щоб кожен споживач знайшов свій оптимальний розмір.

Основні розміри презервативів по ширині – 50-52 мм і 55-56 мм. Що це за числа? Це – не діаметр, це – довжина половини обхвату. Тобто розмір 52 мм це презерватив з окружністю 104 мм і діаметром 33 мм, а 56 мм – 112 мм в окружності і 35,6 мм в діаметрі. Різниця в міліметрах здається незначною, але для багатьох може бути відчутна, так би мовити, на їх власній шкірі. Виробники, таким чином, орієнтуються на середній розмір обхвату, який зазвичай перебуває в межах 10-14 сантиметрів.

Друга причина, через яку відмовляються від використання презервативів - чутливість до латексу. Як і будь-яка інша алергічна реакція - це помилкова відповідь організма на певні білки у складі натурального латексу, продукту, виготовленого із соку каучукового дерева.

Симптоми алергії - стандартні: від свербіжа, почервоніння шкіри (подразнення зазвичай має чітку межу і закінчується там, де була межа презерватива), висипу до чхання, нежитю, свербіжу в очах, першіння в горлі та утрудненого дихання. Страждати можуть обидва партнери після контакту з латексними виробами. До речі, такі проблеми виникають не лише з презервативом, а й, наприклад, при дотику до гумових рукавичок. Тому варто впевнитись, що реакція саме на латекс, а не на хімічні речовини, які входять до складу смазки презерватива (найпопулярніша з них - сперміцид ноноксинол-9). Розібратися з реакцією допоможе лікар-алерголог.

Проте, для тих, у кого непереносимість латекса, є вихід. Користуйтесь поліуретановими виробами. Вони не такі розповсюджені, як латексні і дещо дорожчі, але в цілому доступні, в том числі і в Україні.

До речі, звертайте увагу на строк придатності презерватива.

І наостанок - ще одна можливість для тих, хто упереджено ставиться до чоловічіх презервативів. Ще у 1990 році винайшли жіночий презерватив - фемідом. Це- еластична трубка діаметром близько 8 см і довжиною близько 18 см з більш жорсткими кільцями на обох кінцях презерватива, одне з яких вводиться в піхву подібно діафрагмі, а друге залишається зовні. З недавнього часу фемідоми продають і в Україні. Випускаються жіночі презервативи з поліуретану або латексу, тому застереження - такі ж самі, як і для чоловічіх.

Захищайте кохання!

Публікація підготовлена в рамках реалізації проекту “Здоров’я жінок Кіровоградщини", що його імплементує Кіровоградський прес-клуб у партнерстві з програмою “Здоров’я жінок України”. Програма «Здоров’я жінок України» – це п’ятирічна Програма (2011- 2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу.

Мета програми «Здоров’я жінок України» – сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!