Прогулянки старим Єлисаветом

13.01.16, 10:00

Вже кілька років вулиці Кіровограда прикрашають приємні на вигляд і багаті інформацією стенди біля пам’яток містобудування. Втім, вони потребують оновлення і цього року це стане можливим завдяки проекту «Прогулянки старим Єлисаветом», який підтримає програма «Активні громадяни», що фінансується Британською Радою в Україні.

Проект «Прогулянки старим Єлисаветом» створив Дмитро Таращук. Фактично, це реанімація його ж цікавого проекту, що був започаткований кілька років тому на кошти локального міні-гранту. Тоді біля багатьох архітектурних перлин міста були встановлені інформаційні стенди, що досі привертають увагу городян і туристів. Проте на сьогодні деякі інформаційні візитівки вже потребують ремонту та відновлення.

Крім того, у рамках проекту планується запустити унікальний для міста проект із он-лайн аудіо-гідами, які можна буде вільно завантажити з Інтернету і слухати, прогулюючись містом.

- Багато хто знає про відомі будинки, які вирізняються серед звичайних споруд та вражають око туристів у Києві, Львові, Одесі. Втім, мало хто знає, наприклад, про колишній приватний будинок Марущака у Кіровограді по вулиці Дворцовій, 15/6, побудований у 1880–1890 роках у стилі еклектики з впливом форм бароко, - розповідає керівник проекту Дмитро Таращук. За словами Дмитра, ця будівля своїм декоративним оздобленням складає справжню художню цінність і є одним з архітектурних зразків міського помешкання кінця ХІХ століття.

Такі перлини значно підвищують імідж міста, як архітектурного зразка невеликих міст ХІХ ст., а також викликають цікавість жителів та гостей, спонукають до моральної відповідальності за збереження архітектурно-історичного надбання й популяризації унікальної архітектури Кіровограда по всій Україні та за її межами.
Партнерами проекту «Прогулянки старим Єлисаветом» є видавництво «Імекс ЛТД», рекламна агенція «Авенсіс», компанія «Єлисаветградський кований двір», колекціонер Юрій Тютюшкін та Департамент культури туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА.

Більше про проект «Прогулянки старим Єлисаветом» можна дізнатися, звернувшись до Дмитра Таращука за телефоном 050-574-4385, а також на сторінці проекту у Facebook: https://www.facebook.com/Walkaroundoldelisavet/ Нагадаємо, що на Кіровоградщині партнером програми «Активні громадяни» є Новоукраїнська районна громадська організація «Прес-клуб реформ». Цього року Британська Рада в Україні підтримала шість проектів за програмою «Активні громадяни» на Кіровоградщині.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!