Правила безпеки в активний період новорічних покупок

04.01.16, 16:00

Онлайн-сервісприватних оголошень OLX нагадує про правила безпеки під час покупок та продажів онлайн. Напередодні новорічних свят українці більш охоче витрачають гроші, купуючи подарунки своїм рідним, знайомим і собі. При цьому кожен намагається заощадити. Цим бажанням активно користаються інтернет-шахраї, пропонуючи неіснуючі товари за заниженою ціною, виманюючи передоплату тощо.

Купуючи товари в приватних осіб з допомогою дошки оголошень, OLX рекомендує зустрічатися з продавцем особисто в людному та знайомому вам місці й розраховуватися готівкою після того, як товар оглянутий і перевірений. У випадку, якщо товар знаходиться в іншому місті, OLX рекомендує користуватися доставкою з післяоплатою. Не рекомендується перераховувати передоплату на банківську картку – навіть якщо вона мінімальна.

OLX сформулював головні правила безпеки, дотримуючись яких ви не дасте шахраям шансу заволодіти вашими грошима.

1.Купуйте та продавайте у своєму місті.

2.Зустрічайтеся з продавцем і особисто передавайте гроші. Окрім того, важливо зустрічатися в людному та знайомому вам місці. Якщо у вас є сумніви або якщо товар досить дорогий, візьміть із собою друга чи родича.


3.Не робіть передоплат.

4.Якщо товар в іншому місті, користуйтеся доставкою з післяоплатою та можливістю повернення товару.

5.Перевіряйте товар перед тим, як віддати за нього гроші.

6.Особисто перевіряйте баланс, якщо чекаєте оплату на банківську картку. Ця рекомендація актуальна для продавців. Не довіряйте смс-камабо чекам. Їх шахраї легко навчилися підробляти. Перевірте особисто ваш рахунок, подзвонивши на гарячу лінію банку або скориставшись послугами інтернет-банкінгу.

7.Не розголошуйте конфіденційні дані банківської картки. Для перерахування коштів на банківську картку відправнику потрібно знати лише 16-значний номер на лицевій стороні картки.Зарахування грошей проходить автоматично. Працівники банку не задіяні в цьому процесі. Тому якщо вам телефонує нібито працівник банку й просить уточнити якісь дані по картці для зарахування коштів, ви маєте справу із шахраєм. Також для отримання коштів на картку не потрібно виконувати ніяких маніпуляцій біля банкомата.

У випадку, якщо ви потрапили на шахрая, OLX рекомендує обов’язково звертатися до правоохоронних органів. Зробити це можна з допомогою формизворотного зв’язку, доступної на сайтіДепартаменту кіберполіції https://www.cybercrime.gov.ua/. За запитом із правоохоронних органів, OLX передаєнаявну інформацію про інтернет-шахрая, аби допомогти знайти зловмисника й притягти до відповідальності. Поділіться інформацією про безпеку під час онлайн-покупок з рідними та знайомими, аби запобігти шахрайським діям http://olx.ua/uk/bezopasnost/. Вчити правила легше під музику



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!