Ліпимо із тіста - в очікуванні свята

18.12.15, 12:00

Працівники обласного художнього музею з радістю співпрацюють із освітніми закладами - днями вони завітали до школи №12, де напередодні новорічних свят провели майстер-клас для учнів 4-х класів. Учні та викладачі школи виготовляли з солоного тіста ялинкові прикраси і подарункові вироби. Створені під час майстер-класу творчі роботи будуть прикрашати шкільну ялинку.

Підготовка до святастворила особливу творчу атмосферу та подарувала безліч позитивних емоцій. Даний вид діяльності – відмінний засіб для самовираження, розвиває художній смак, моторику рук, фантазію і охайність.

Ще з історії відомо, коли символом Різдва стала ялинка, люди виготовляли з хлібного тіста різдвяні прикраси. Для збереження прикрас від пошкодження гризунами та іншими шкідниками у тісто додавали велику кількість солі. Так виникло солоне тісто. Під час І і ІІ світових війн мистецтво виготовлення солоного тіста було майже втрачено, оскільки не вистачало матеріалу. В наш час це мистецтво почало відроджуватися. В останні двадцять років воно викликає все більший інтерес, з кожним роком розширюючи коло своїх шанувальників. Даний захід є підтвердженням вищесказаного.

Від вчителів та учнів ЗОШ І-ІІ ступенів №12 співробітники музею отримали подяку та запрошення до школи з новими виставками та майстер-класами, що є найвищою нагородою за їх працю.

Тетяна Костенко - науковий співробітник відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!