Спільні дії – єдина громада: Інтеграція переселенців у кіровоградську спільноту

04.12.15, 10:00

У заключну неділю листопада відбувся останній майстер-клас «Солодка флористика – створення оригінальних подарунків» в рамках проекту «Спільні дії – єдина громада». (Проект «Спільні дії – єдина громада» реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який адмініструє громадська організація «Територія успіху» за фінансової підтримки Європейського союзу в Україні.)

Друга група учасників проекту - родини ВПО та мешканців міста охоче зібрались на повчальний майстер-клас, чому не зашкодив навіть великий дощ за вікном. На початку навчання перед учасниками виступили представники Державної служби надзвичайних ситуацій України в Кіровоградській області. Вони поділилися корисною інформацією щодо поводження в стресових та небезпечних ситуаціях і навіть продемонстрували ряд корисних вправ, що можуть швидко допомогти у подібних випадках. Після блоку корисної інформації учасники поринули у чарівний та солодкий світ мистецтва handmade. В даному виді творчості гарні результати гарантовані усім учасникам - як дорослих, так і маленьким відвідувачам.

Усі без винятку із задоволенням долучилися до виготовлення «солодких» крокусів та троянд, адже букети з цукерок – це не лише смачно, але й красиво. Близько 40 осіб з допомогою майстрині Олени Завірюхи опанували мистецтво перетворення гофрованого паперу на милі букети. А оскільки окрім безпосередньо процесу майстрування гості мали можливість поспілкуватися, обговорити останні новини та просто відпочити, атмосфера була дуже теплою та доброзичливою. Окрім створення «смачних» квітів учасники опанували й мистецтво декорування, адже остаточне враження справляв саме готовий букет. Усі учасники проявили творчий підхід і кожен вигадав свій варіант оздоблення готового букету.
По закінченні майстер-класу гості ділилися враженнями, хвалилися один одному власними виробами та розповідали для кого створювали цю красу. За місяць спілкування усі учасники зблизились та мали можливість потоваришувати, а це означає, що для усіх внутрішньо переміщених осіб наше місто обов’язково стане гостинною та привітною домівкою з новими друзями та великими перспективами.


Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО ТІМО «Відкриті двері» і за жодних обставин не може вважатися за такий, що відображає позицію Європейського Союзу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!