Кроки до успіху студентів мистецького факультету

18.11.15, 12:00

З нагоди Дня студента у Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася виставка робіт студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Кроки до успіху».

«Кроки до успіху» – перша виставка, де представлено навчальні семестрові роботи студентів відділення, і яка покликана презентувати роботи, що є тими кроками, які роблять студенти на шляху до своєї майстерності. Щоденні студії в майстернях сприяють розвитку художнього бачення й набуття практичних умінь та навичок студентів.
Навчальні програми з рисунку й живопису спрямовані на теоретичне вивчення та практичне опанування таких розділів, як: «Зображення гіпсових геометричних тіл», «Натюрморт», «Гіпсовий орнамент» та «Капітель», «Гіпсова голова», «Зображення живої голови людини» та «Портрет», «Фігура людини», що впливають на формування естетичного смаку та результати процесу навчальної художньо-творчої діяльності.
У процесі навчання накопичуються не лише знання та навички з образотворчого мистецтва, а ще й справжні нагромадження навчальних робіт, які мало хто бачить. Цю несправедливість молоді художники й вирішили виправити, показавши свої роботи глядачу.
У виставковому залі представлено близько 50-ти робіт, що відносяться до різних видів образотворчого мистецтва та виконані в різних техніках. Різномаїття живописних технік на виставці представлене роботами олійного живопису: Мажари Анни, Ростокіної Дар’ї, Білоус Анастасії, Бурдієнко Олександри, Геращенка Богдана, Гаврилюк Олександри, Петречук Олени, Чабан Анни, Черниш Анастасії, Мелешко Ірини, Дашенко Ольги; акварель та гуаш представлена роботами Мелешко Ірини, Данілової Лілії, Шкуренко Ульяни, Геращенка Богдана, Хвороста Миколи, Нижник Катерини та Бондар Анни. Чудові роботи з малюнка Гаврилюк Олександри, Хвороста Миколи, Гаврилюк Олександри, Нижник Катерини, Геращенка Богдана, Мелешко Ірини, Дашенко Ольги, Кухаренко Наталі, Чабан Анни виконані простим олівцем.
&ft16 Ця виставка – не перший спільний проект для Кіровоградського художнього музею та мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка, але і одна з найбільш інформативних. Вона не лише дає можливість молодим художникам заявити про себе, а й допомагає юним відвідувачам музею, що цікавляться творчістю та стоять перед вибором життєвого шляху, визначитися з майбутньою професією та подивитися на процес становлення художника.


Богдана Бабенко – науковий співробітник відділу науково –просвітницької роботи, Богдан Мороз – художник І категорії відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!