Кіровоградець - лицар французського ордену Почесного легіону

13.11.15, 14:15

Перший керівник відділу міжнародних зв’язків КНТУ – лицар ордену Почесного легіону для діячів сільського господарства! Засновник та перший керівник відділу міжнародних зв’язків Кіровоградського національного технічного університету Василь Воробєйчик нагороджений орденом Merite agricole від Міністерства сільського господарства Франції, який вважається аналогом ордена Почесного легіону, але для діячів сільського господарства.

Нагорода має назву L'Ordre du Merite agricole – Орден Сільськогосподарських заслуг. Орден було засновано 7 липня 1883 року тодішнім Міністром сільського господарства Франції Жюлем Меліном. Як зазначається на веб-сторінці Ордену, коли Жюль Мелін став міністром сільського господарства, однією з найперших його дій було створення спеціальної нагороди для відзначення заслуг і досягнень в галузі сільського господарства. Франція – була і залишається великою агропромисловою країною, значна частина її національного багатства надходить від сільського господарства. На початку 1880-х років в цій галузі було задіяно більше 18 млн. французьких фермерів, агрономів, вчених.
Жюль Мелін прагнув відзначити найбільш успішних громадян, що працюють в галузі сільського господарства, сприяючи розвитку суспільного багатства Франції. Оскільки було неможливо збільшити кількість призначень в Ордені Почесного легіону, Жюль Мелін вирішив створити подібну нагороду саме для працівників сільського господарства. Так з’явився урядовий Орден Сільськогосподарських заслуг. Наприкінці жовтня поточного року в Києві у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбувся «День Франції в Україні». На цьому заході посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вручила ордени Merite agricole трьом українцям, представленим до цієї почесної нагороди протягом останніх чотирьох років. Одним з трьох нових лицарів ордену Сільськогосподарських заслуг став кіровоградець Василь Якович Воробєйчик.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!