Культурне підприємництво: інновації, менеджмент, партнерство

08.11.15, 10:00

Днями у відділі обласного художнього музею, – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» - відбулася презентація участі у Тренінгу «Культурне підприємництво: інновації, менеджмент, партнерство», який відбувся у жовтні у Миколаєві. Там захід проходив у рамках проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. На Кіровоградщині проект реалізовує ГО «Турбота» (керівник проекту – Ольга Гріднєва).

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Учасник тренінгу - науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею Леся Дмітрієва ділилася набутим досвідом у рамках роботи семінару та враженнями під час перебування в Миколаєві. У цьому проекті взяли участь також представники різних громадських організацій, волонтери, письменники, журналісти, керівники театру, бібліотекарі з Києва, Полтави, Миколаєва, Житомира, Хмельницького, Херсона, Нової Каховки, Черкас та Львова.

Що таке культурне підприємництво, типи партнерів для створення культурного проекту (фандрайзинг), як отримати інформаційну підтримку проекту – всі ці питання розглядала та пропонувала для обговорення і роботи в малих групах тренер, керівник багатьох культурно-просвітницьких, соціальних проектів, «дівчина-позитивчик» Тетяна Мерзла (м. Київ).

Також учасники тренінгу мали змогу вивчати досвід Львівського Центру культурного менеджменту, створення культурних кластерів, формування інституційного співробітництва (досвід Європи), який люб’язно надавав тренер Ігор Савчак (м. Львів). Програма лекції чергувалася із переглядом коротких роликів соціальної реклами, роботою в малих групах, практичними завданнями. Приємним є той факт, що після закінчення роботи тренінгу було вручено сертифікат учасника, зроблене спільне фото на згадку про незабутні миті спілкування й навчання.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!