Молодь Кіровоградщини за мир та взаєморозуміння!

04.11.15, 10:00

Природним бажанням народів є прагнення жити в мирі та гармонії один з одним. Якщо країни, нації та релігійні громади хочуть мати хороші й добрі відносини з іншими країнами, народами, громадами та різними конфесіями, то вони повинні покладатися на діалог і співпрацю.

Сучасний світ непорозумінь, агресії, неперевіреної інформації перешкоджає мирному гармонійному життю людини в суспільстві та породжує необхідність вміння вирішувати конфлікти і допомагати іншим. Крім того, ми сьогодні зіткнулися з проблемою міграції, внутрішнього переселення. Це поглиблює проблему щодо взаєморозуміння, відкритого діалогу, співпраці. Відкритим сьогодні є питання про гармонійне спільне проживання великих етнічних та релігійних культурних спільнот. Особливо це актуально для нашої країни, де історично співіснували різні народи, культури та релігії.

Молодь Кіровоградщини не може бути осторонь цих проблем і розуміє, що майбутнє необхідно творити вже сьогодні. Лідери учнівського самоврядування, керівники і лідери євроклубів, координатори та лідери обласного парламенту дітей, лідери молодіжних організацій узяли активну участь в реалізації проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві», «Урегулювання конфліктних ситуацій у молодіжному середовищі. Мова «без насилля».

Сьогодні створена платформа для розвитку діалогу і взаєморозуміння. Це серія тренінгів «Запобігання конфліктних ситуацій у молодіжному середовищі», у якому взяли участь 70 учасників. Результатом навчання є проведення учасниками тренінгу, у своїх навчальних закладах та молодіжних об’єднаннях, тренінгів, акцій, бесід і семінарів на тему проекту. Крім того, у кожного була можливість висловити своє бачення взаєморозуміння, діалогу, толерантності взявши участь у творчому конкурсі соціальних відеороликів, відеоматеріалів та мультфільмів «Відверто про головне». Для спілкування молодь може використовувати соціальну платформу Facebook, а саме сторінку проекту «Урегулирование конфликтніх ситуаций в молодежном обществе»

Крім цього було задіяно формат відкритої конференції «Діалог, як шлях до миру і демократії». Активна молодь обласного парламенту дітей, Ради євроклубів Кіровоградщини, студентського самоврядування, керівники молодіжних організацій, партнери та ментор проекту мали можливість обмінятися думками з даної теми, подивитися і обговорити кращі соціальні відеоролики та нагородити переможців. Наступними етапами проекту є створення буклету «Знай свої права. Знай свої можливості» та фестиваль «Міжкультурний діалог як основа взаєморозуміння». До створення буклету долучаються тренери та активісти проекту. До участі у фестивалі запрошуються учасники проекту, молодь-переселенці з Донецької та Луганської областей, національні об’єднання, які є активними учасниками життя нашої громади. Ваші зголошення щодо участі у фестивалі «Міжкультурний діалог як основа взаєморозуміння» чекаємо до 07 листопада 2015 року на електронну адресу: alenaar70@gmail.com Запрошуємо активних і небайдужих до участі у проекті! Адже тільки активна громадянська позиція допоможе будувати демократичну мирну Україну!


Олена Арутюнян - Керівник проекту, заступник голови ГО «МГО «Центр»,
голова Ради євроклубів Кіровоградщини, методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ.


Проект реалізовується у Кіровоградській області Інститутом з міжнародного співробітництва «Асоціація народних університетів Німеччини - DVV International», Інформаційно-дослідницького центру «Інтеграція та розвиток», ГО «Молодіжного громадського об'єднання «Центр», за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Допомагає у розвитку проекту Департамент освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації та партнери проекту: Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, управління комунікацій з громадськістю, управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації, Громадська Рада при Кіровоградській облдержадміністрації, Корпус Миру США в Україні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!