​Освіта за кордоном

31.10.15, 16:00

26 жовтня 2015 року в ОУНБ імені Дмитра Чижевського відбувся семінар "Як стати студентом закордонного університету: 5 практичних кроків".

Освітня онлайн агенція "EduSteps" на чолі з пані Олесею та пані Катериною, які люб'язно відгукнулися на запрошення відвідати наше місто, надали присутнім практичні поради стосовно вступу до закордонного університету.

Директор агенції – Олеся працює у цій сфері 9 років, об’їздила багато країн, бачила різноманітні університети. Це дозволило систематизувати отримані знання та розпочати поширювати власний досвід. Сьогодні дуже багато інформації стосовно отримання освіти за кордоном – з чого ж розпочати? Семінар – це своєрідний ключ до всіх університетів. Складається з 5-ти кроків: будь-яку програму можна включити до цієї схеми.

З чого складаються 5 практичних кроків:
1. Вибір спеціальності та майбутньої професії.

По-перше, освіта – це інвестиція в себе і тому необхідно визначити, ким я хочу бути. По-друге, вибір професії та спеціальності залежить від успішності та оцінок. По-третє, зверніть увагу на тип особистості. Порада: представьте людину у майбутньому: які професії будуть найбільш затребувані? Сьогодні це: інженери, айтішники, спеціалісти в сфері туризму, врачі, логісти, екологи. Поставьте собі запитання: чого бажаєте ви і відкиньте усе інше.


2. Огляд системи освіти в різних країнах та шляхи зарахування для студентів з України.

Наступний крок – зрозуміти, що вам пропонують. Варіанти навчання в різних країнах різняться. Наприклад, у Німеччині навчання на німецькій мові безкоштовне, на англійській – платне, реєстраційний внесок залежить від землі і може складати від 100 до 1000 євро на рік. Дуже великий попит на навчання у Голландії, програми адаптовані на англійській мові, вартість 8-9 тисяч на рік. Порада: враховуйте вимоги університетів та власні можливості. Найбільш бюджетні країни: Німеччина, Іспанія, Італія, Латвія, Польща, Чехія.

Як обрати університет? Враховуйте рейтинг закладу, рейтинг спеціальності в ньому. Зверніть увагу, чи пропонуються знижки на навчання. Важливо де розташовано заклад, в маленькому чи великому місті. Чи є перспективи працевлаштування і де саме буде проходити стажування під час навчання.


3. Підготовка документів до зарахування та вступу.

Майже однаковий список для більшості навчальних закладів світу. Складається з копії першої сторінки закордонного паспорта, документи про освіту, результат здачі тесту на знання іноземної мови, мотиваційний лист, листи рекомендації та резюме. У 80 % рішення про зарахування приймається на основі ваших документів.


4. Візові питання.

Необхідна студентська віза, яку необхідно відкривати особисто і пам’ятати, що посольства розглядають пакет документів від 10 робочих днів до 3-х місяців.


5. Організація виїзду студента на навчання.

Останній, але який є неменш важливим і складається з оплати за навчання, бронювання проживання, організація виїзду та підготовки до навчання в обраному університеті.

Немає нічого неможливого.
Головне: вірити в себе!
ЧитайтеEduStepshttp://edusteps.com.ua та отримайте безкоштовну скайп-консультацію, попередньо зареєструвавшись за номером 068-5944405.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!