Митці святкують професіональне свято виставкою

08.10.15, 18:00

7 жовтня 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художніх творів до Дня художника. За останні декілька років проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри митців нашого краю, вже стало традиційним.

Основою експозиції стали твори художників – членів Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

Центральне місце в цій експозиції займають твори народного художника України Михайла Надєждіна та заслуженого художника України Андрія Надєждіна, що відповідають творчим пошукам у сучасному українському образотворчому мистецтві. Треба відзначити, що представлений живопис А.Надєждіна створений під впливом трагічних подій в новітній українській історії.

Сучасний підхід в традиційних жанрах образотворчого мистецтва продемонстрував в своїх роботах і новообраний голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників Андрій Хворост.

На виставці представлені і твори відомих майстрів портрету, пейзажу та натюрморту – Фелікса Полонського, Сергія та Анатолія Шаповалових, Валерія Давидова, Володимира Плітіна, Олександра Демиденка. Всі вони репрезентують реалістичний напрямок в образотворчому мистецтві Кіровоградщини.

Яскравими, декоративними фарбами та виразним національним колоритом звучать роботи Ольги Коломієць.

Графічне мистецтво представлене творами Володимира Кир’янова та Ольги Пунгіної, мистецтво скульптури – роботою кіровоградського майстра Григорія Савченка. А скульптор Віктор Самійленко здивував глядачів представленими живописними творами.

Молодше покоління спілчан репрезентоване творами Марії Ачкасової, Василя Коваля, Анатолія Кімнатного. В експозиціїпредставленітакож твори авторів, якінещодавнопоповнили лави Національної спілки художників України – Анастасії Плітіноїта Людмили Демиденко, а також тих, хто готується до вступу до спілки художників. Тут представлені живописні твори Дмитра Тарасенка, Павла Олексієнка, Марини Кир’янової, Олексія Лозинського, виконані в техніці олійного живопису, а також чудові акварелі Ірини Зантарії та автентична кераміка Лариси Кулініч.

Сподіваємось, усі, хто завітає напередодні Дня художника на виставку в обласний художній музей знайде в представлених творах багато цікавого на будь-який смак.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!