Кращі читачі Кіровоградщини підкорюватимуть Фестиваль дитячого читання у Львові

04.09.15, 10:00

Здавалося б, так давно, але насправді – лише цієї весни, 28-го квітня в обласній бібліотеці для дітей ім.Т.Г.Шевченка (тоді ще – А.П.Гайдара) відбувся обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія». Його головна мета - залучення максимальної кількості дітей до систематичного читання, особливо позашкільної літератури.

Цього року згідно умов конкурсу, який проводиться бібліотеками у співпраці з ГО «Форум видавців», стати його учасниками мали можливість учні 6 та 7 класів. Школярі змагалися за звання найкращих читачів своєї школи, бібліотеки, району чи міста, а на обласному етапі - «Найкращих читачів Кіровоградської області». Перемогу вибороли учень 6 класу Білий Сергій (Олександрійський район, с. Червона Кам’янка) та учень 7 класу Маркушевський Антон (Бобринецький район, с. Коржево). Саме вони і будуть представляти Кіровоградську область на Фестивалі дитячого читання, який проходитиме 9-12 вересня у м. Львові.

Цього року програма заходів Фестивалю має бути дуже насиченою. Крім зустрічей з українськими письменниками та відвідування наймасштабнішої книжкової виставки-ярмарку 22 Форуму видавців, передбачається багато конкурсів, цікавих екскурсій та розважальних заходів для дітей. Юні учасники зможуть взяти участь у літературно-пригодницькому квесті від компанії «Київстар», танцювальному флешмобі від центру сучасного танцю «Sirius», майстер-класі з фотомистецтва від Віталія Грабара, а головне - в унікальній театралізованій церемонії нагородження найкращих читачів з різних куточків України, усі деталі якої поки що тримаються у секреті.

- Думаю, що на наших найкращих читачів ще очікує багато сюрпризів, про які ми зможемо розповісти після відвідування Фестивалю дитячого читання. Отже, побажаємо найкращим читачам Кіровоградщини вдалої дороги, гарного настрою та незабутніх вражень від поїздки на «Книгоманію», – пише Ліпей Олена, координатор проведення Конкурсу в Кіровоградській області, заступник директора обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!