Краща волонтерка Червоного Хреста України живе у Знам’янці

24.08.15, 14:00

«Я ніколи не втрачаю можливості підтримати навіть найменший почин, бо часто в ньому корениться диво» — ці слова британської медсестри Флоренс Найтінгейл, однієї з легендарних фігур у становленні планетарних ідей Червоного Хреста, сьогодні, в критичних обставинах України, сприймаються як важлива формула волонтерів великого милосердного руху. З 1918 року цей рух заявив про себе в Україні, зараз щороку серед активістів товариства визначаються кращі. Знам’янчанка Ольга Сахнюк цього року отримала на всеукраїнському рівні почесне звання «Кращий волонтер України».

- З чого почалося твоє волонтерство?
– Навчаючись у місті Біла Церква, у період після майдану я вирішила для себе пройти курси першої домедичної допомоги. Після їх закінчення мені запропонували вступити в рятувальний загін у тому ж місті. Під час надзвичайних ситуацій волонтери-парамедики входять до складу груп швидкого реагування, зазвичай, вони стають учасниками масових заходів і допомагають людям при необхідності. Я працюю у цьому загоні два роки.

- Який ти ще маєш досвід волонтерської роботи, крім цього?
– Я ставала і стаю перамедиком у масштабних спортивних змаганнях. Наприклад, відбувався київський напівмарафон, Білоцерківський велоквест, футбольні матчі, тайський бокс та інше. Була учасницею акції підтримки населення під час пожежі нафтобази під м. Васильків. Неодноразово мені доводилось працювати в команді молодіжного руху, де під час благодійних акцій збирались кошти на лікування постраждалого від конфліктів на сході чоловіка.

- Як відбулося визнання тебе серед кращих волонтерів Товариства Червоного Хреста України 2015 року?
– Цей конкурс передбачав заповнення анкети, необхідно було створити і проект акції, який би був повністю продуманий і розписаний волонтером, презентувати відеоролик своєї роботи. Я все це виконала і відіслала. Визнання кращих відбувалося з великої низки учасників, кращих визначали у номінаціях, їх було 10. Я перемогла у номінації «Кращий волонтер Товариства Червоного Хреста України 2015 року», тобто це найвище визнання цього конкурсу. Усі переможці та ті, хто отримав визнання журі, стали учасниками молодіжного літнього табору.

- Які у тебе наміри у подальшій своїй роботі?
– Хочу організувати у нашому місті Знам’янка молодіжний рятувальний загін, який буде брати участь у масових заходах і надавати першу домедичну допомогу.

Оксана Войчишина, для сайту "Наша Знам'янщина"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!