Бібліотечний клуб читання та розваг «Сонячний промінчик на книжковій полиці»

20.08.15, 18:00

У червні обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г. Шевченка долучилася до програми розвитку молоді і громад «Активні громадяни» (Active Citizens), що її впроваджує Британська Рада в Україні. Фахівці відділу дитячого та сімейного читання Маріанна Маковій та Юлія Хомич відвідали тренінги та презентації програми, які провів Прес-клуб.

В результаті бібліотекарі написали проект «Бібліотечний клуб читання та розваг «Сонячний промінчик на книжковій полиці»», і за рішенням Британської ради отримали фінансування. З серпня фахівці відділу дитячого та сімейного читання розпочали низку заходів програми розвитку молоді і громад «Активні громадяни». Так, 18 серпня для тих, хто робить перші кроки у дивовижний світ книги, відбулося інтерактивне голосне читання казки «Пес і вовк» в рамках проекту для дошкільнят.

Бібліотекар розповів дітям про українську народну казку, про те, що всі герої – рослини, тварини і фантастичні істоти живуть по-особливому: спілкуються між собою як рівні, допомагають один одному в скрутну хвилину. На прикладі казкових героїв діти навчалися відрізняти добро від зла, зрозуміли, що потрібно здійснювати гарні вчинки – поважати старших, захищати маленьких та допомагати іншим. На звершення заходу маленькі читачі познайомилися з новими пізнавально-розважальними журналами.(фото 2) Проект стартував. Слідкуйте за анонсами. З нетерпінням чекаємо на вас в обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г.Шевченка за адресою: вул. Шевченка, 5.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!