Герої не вмирають: у Кіровограді відкрили дошку на честь загиблого в АТО Андрія Матвієнка

13.08.15, 14:00

Днями у Кіровограді відбулося відкриття пам’ятної дошки на честь загиблого в АТО влітку минулого року героя-прикордонника Андрія Матвієнка. Об 11 годині біля будинку по провулку Будьного,3, де проживає сім’я героя та звідки Андрій пішов захищати Вітчизну, зібралися рідні, друзі, колеги, - всі, хто пам’ятав солдата та бажав увіковічнити цю пам’ять. Сама ідея відкриття пам”ятної дошки належить колективу ПриватБанку, які власним коштом виготовили її та встановили.

“Нам дуже хотілося уникнути пафосних урочистостей, - родповідає Ростислав Масло, директор Кіровоградської філії ПриватБанку. - Хотілося душевно, по-сімейному, у вузькому колі друзів та близьких ще раз згадати про Андрія та вшанувати його пам’ять. Можливо навіть щось змінити в собі, переосмислити власне життя”.

Почесну місію відкриття пам’ятної дошки колектив доручив Сашуні, донечці Андрія Матвієнка. Священик військового відділу Кіровоградської єпархії, протоієрей Костянтин Шпудейко, разом з кліриком Свято-Благовіщенського собору дияконом Миколаєм Чумаченко відслужили заупокійну літію за загиблим воїном та освятили меморіальну дошку окропивши її святою водою.

“Відкриття цієї дошки є не тільки вшанування пам’яті героя, - звернувся до всіх присутніх протоієрей Костянтин Шпудейко, - але і нагадування усім нам та нашим нащадкам, як ми повинні любити свою Батьківщину, і робити все можливе для її процвітання та збереження миру. Іноді навіть ціною свого життя, як це зробив Андрій.

До призову у військо Андрій Віталійович Матвієнко працював керівником Направлення реалізації програм клієнтам малого та середнього бізнесу Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку.

“Лише зі світлою посмішкою згадуємо Андрія, - розповідає Олена Банарь-Янатій, керівник Направлення по реалізації послуг клієнтам Середнього бізнесу Кіровоградської філії ПриватБанку. - Наскільки позитивним він був. Цілеспрямований, активний, з шаленою жагою до життя, переповнений планами на майбутнє. Знаєте, навіть з фронту він телефонував, цікавився про роботу, планував зробити і те і інше, аби покращити показники, залучити до співпраці нових клієнтів”.

Нагадаємо, Андрій Матвієнко (1988 р.н.) був молодшим інспектором прикордонної служби військової частини 9937. Після закінчення навчання в інституті (2007 року) хлопець влаштувався на роботу до одного з кіровоградських відділень ПриватБанку. Потім відслужив в армії. А коли на Батьківщину прийшла війна, він одним із перших за власним бажанням став на захист рідної землі 7 серпня під час руху автоколони, яка поверталася з виконання завдання по захисту рубежів України, не доїжджаючи до населеного пункту Лисиче автомобіль УАЗ, у якому знаходився Андрій, наїхав на радіокерований пристрій типу «Фугас». Юнак був тяжко поранений і за допомогою санавіації доправлений до польового шпиталю. Але рани виявилися не сумісними з життям....



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!