Рейтинг кіровоградських шкіл по результатах ЗНО порівняно до України

11.08.15, 12:00

Український центр оцінювання якості освіти (далі - УЦОЯО) підготував аналітичні дані за результатом складання ЗНО українськими навчальними закладами. Раніше в УЦОЯО були категорично проти різних рейтингів шкіл, адже не було показників, за якими можна було б об’єктивно порівняти ЗНЗ. Цього року такі показники з’явились, бо ЗНО з української мови та літератури складали всі випускники шкіл. До рейтингового переліку потрапили 7 264 загальноосвітні навчальні заклади України. Лідером є Українська гімназія № 1 м. Івано‐Франківська, замикають список 12 шкіл Закарпаття.

Сайт «Рідний Кіровоград» проаналізував на якому місці у всеукраїнському рейтингу опинились школи Кіровоградщини за результатом складання випускниками ЗНО. Результати виявились маловтішними. Так, зокрема, за регіональним показником про учасників ЗНО, які отримали 200 балів наша область перебуває на 23 місці з 25 областей і столиці країни. На Кіровоградщині лише 18 випускників, які отримали 200 балів хоча б з одного предмету. На 24 місці перебуває найменш заселена область країни – Чернівецька, а на 25 – Луганська, територія якої частково окупована російськими військами та сепаратистами. Лідером зі здачі ЗНО є Київ, Львівська, Харківська та Дніпропетровська області.

Одна з кіровоградських шкіл цьогоріч потрапила до списку навчальних закладів, десять або більше випускників яких не подолали поріг «склав/не склав» зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури в 2015 році (станом на 10 липня 2015 року). Це Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 Кіровоградської міської ради. З 49 випускників 12 не склало ЗНО з української мови і літератури.

Один з навчальних закладів міста за даними Українського центру оцінювання якості освіти потрапив у топ-100 навчальних закладів за результатами ЗНО з української мови і літератури. Це Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс "Гімназія‐інтернат‐школа мистецтв". У всеукраїнському рейтингу школа посіла 49 місце. Щодо рейтингу кіровоградських шкіл за результатом ЗНО з української мови, то за даними міського управління освіти, з 35 навчальних закладів міста, на першому перебуває НВО «Гімназія імені Т.Шевченка» (278 місце у всеукраїнському рейтингу). На другому - Гімназія нових технологій навчання (300 – по Україні), на третьому - НВО «Вікторія-П» (850 по Україні). На останньому, 35 місці перебуває НВО № 15 (6955 у всеукраїнському рейтингу).

Щодо гімназій та ліцеїв Кіровоградщини у всеукраїнському рейтингу за результатами ЗНО з української мови, то на 405 місці з 723 опинився Комунальний заклад "Педагогічний ліцей" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області. 427 місце посіла Гімназія № 9 Кіровоградської міської ради, на 555 місці - Златопільська гімназія м. Новомиргорода Новомиргородської районної ради, на 567 місці - Маловисківська гімназія Маловисківської районної ради, на 677 місці - Смолінське навчально-виховне об'єднання "Загальноосвітня школа І‐ІІІ ступенів ‐ гімназія‐ позашкільний навчальний заклад" Маловисківської районної ради.

Також декілька ліцеїв з нашої області увійшло до топ-200 ліцеїв та гімназій України за результатами ЗНО з української мови і літератури 2015 року. Зокрема, це Новоукраїнська гімназія № 7 (179 місце), Кіровоградська гімназія нових технологій навчання (180 місце).



Комментарии

Вікторія Талашкевич13 августа 2015 13:58
1
ура! Новоукраїнка також у списку ))
Ответить
Катерина Гораш17 августа 2015 12:56
0
Дорога Галина Георгіївна і весь педагогічний колектив НВО «Гімназія імені Т.Шевченка»!!!
Вітаю і бажаю вам усім не зупинятись, ваші успіхи - це наслідки щоденної чесної і високопрофесійної праці!.
Я пишаюсь, тим, що маю честь співпрацювати з Вами.
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!