Вітаємо бібліотеку імені Тараса Шевченка з перейменуванням на честь Кобзаря!

25.07.15, 12:00
Покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу
Покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу

День 22-го липня для обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка був надзвичайним, адже тут пройшли урочистості з нагоди перейменування закладу на честь Тараса Григоровича (нагадаємо, раніше бібліотека називалася йменням Гайдара).

Ідея перейменування бібліотеки та присвоєння їй імені Т. Г. Шевченка виникла не спонтанно. Вона народилася і формувалася не один рік із думок, ідей людей, яким не байдужа доля нашої країни, підростаючого покоління, нашої культурної та історичної спадщини. Майже рік ( з жовтня 2014 р. по липень 2015 р.) бібліотека відстоювала право носити ім’я Великого Кобзаря.

Геннадій Сябренко та Таїсія Манжула
Геннадій Сябренко та Таїсія Манжула
Нарешті 14 липня 2015 року відбулася історична подія у житті нашого краю - на 37-й сесії Кіровоградської обласної ради депутати (з третьої спроби!!) прийняли довгоочікуване рішення про присвоєння бібліотеці імені Тараса Григоровича Шевченка.

Розпочався захід покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу. На урочистості завітав заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, який привітав колектив та користувачів бібліотеки з перемогою, а на згадку подарував портрет Т.Г.Шевченка. Взяти участь у святі до бібліотеки прийшли ті люди, які підтримували ініціативу колективу. Справжньою окрасою заходу стали виступи юних талантів, у виконанні яких звучали твори Т.Г.Шевченка. На завершення зустрічі пролунала пісня «Україно моя!» у виконанні учасника бібліотечної студії «Арт-світ» Крістіни Кисельової. Захід пройшов в теплій та дружній атмосфері!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!