Всесвітній день біженців: Що кіровоградці думають про переселенців?

20.06.15, 11:30

Сьогодні, 20-го червня - Всесвітній день біженців (World Refugee Day). У 2001 році Генеральна Асамблея ООН одноголосно прийняла спеціальну резолюцію - вираз солідарності з Африкою, в якій знаходиться велика кількість біженців, і яка традиційно проявляє до них свою великодушність. Нині на планеті налічується близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Все це робить проблему біженців однією з найгостріших в сучасному світі.

Міжнародне співтовариство консолідує свої зусилля по полегшення важкої долі цих людей. Створене в 1950 році Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в наш час є центральним міжнародним агентством, докладають зусиль для вирішення цього завдання.

Значна частина вимушених переселенців з Донбасу їде переважно у великі міста, такі як, Київ чи Львів. Але мегаполіси вже давно переповнені і тому люди, які тікають від війни, переїжджають і у менші міста, на зразок Кіровограда. Сайт "Перевесло" вирішив поцікавитись тим, як саме кіровоградці ставляться до жителів Донеччини та Луганщини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!