День народження 42-го батальйону територіальної оборони відсвяткували у музеї

19.06.15, 12:00

Днями, а саме 17 червня у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася зустріч військовослужбовців 42 батальйону територіальної оборони Кіровоградської області (з листопада 2014 року 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України), які брали участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, адже саме у цей день вони святкують першу річницю створення батальйону!

Із пісенним подарунком для всіх бійців, членів їх родин та всіх учасників зустрічі з найтеплішими привітаннями виступив ансамбль «Горлиця» Кіровоградського районного будинку культури, який виконав найвідоміші та найулюбленіші українські пісні. А молода відома кіровоградська виконавиця Марія Моренко під акомпанемент гітари виконала декілька патріотичних пісень відомих сучасних українських авторів (доречи Марія зазначила, що рік тому 21 червня 2014 року вона була учасницею концерту для щойно сформованого 42 батальйону).

Крім безпосередньо бійців, що нещодавно повернулися із зони бойових дій на Сході України, а деякі, навіть, повернулися тільки-но, на зустрічі були присутні члени їх родин, дружини та батьки, колишні військовослужбовці. Та особливо зворушливо були прийняті члени родин і, навіть, маленькі діти героїв, які загинули під час виконання бойових завдань. Так на зустрічі були присутні батько, дружина та маленький син бійця батальйону, нашого колеги, колишнього співробітника Знам’янського міського краєзнавчого музею Віктора Голого, який загинув 28 серпня 2014 року в районі міста Дебальцево Донецької області. Така зустріч бійців не випадково відбулася в стінах обласного художнього музею, адже тут працює дружина заступника командира по роботі з особовим складом 42 мотопіхотного батальйону Володимира Степанка, майора – десантника Збройних Сил України, який загинув 26 січня 2015 року під час виконання бойового завдання біля Дебальцевого.

З особливою теплотою та увагою бійці слухали організатора зустрічі директора Благодійної організації «Кіровоградський обласний благодійний фонд соціальних гарантій учасників та ветеранів АТО» Коновалову Ірину Миколаївну, або як ласкаво називають її бійці «маму батальйону». Вона щиро привітала присутніх з першою річницею створення батальйону, побажала успіхів в подальшому, всіляких гараздів, та найголовніше, виразила надію, що братерство, яке виникло на теренах цієї війни не загубиться і в мирному житті. А найголовніше – це гідно нести звання бійця батальйону, підтримувати один одного, підтримувати родини загиблих. Ірина Миколаївна пообіцяла всім військовослужбовцям підтримку і допомогу в різних питаннях, в тому числі і побутових, в проведенні лікування, тощо. Та найприємнішим моментом всієї зустрічі стало колективне фотографування бійців батальйону з родинами.

Після закінчення заходу бійцям батальйону та членам іх родин співробітниками Кіровоградського обласного художнього музею були проведені цікаві та змістовні екскурсії експозиційними залами музею. Згодом бійці 42-го батальйону відправилися на Алею Слави на Фортечні Вали, аби вшанувати загиблих побратимів.

автор - Осіпова Г.В. –заступник директора з наукової роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!