Кіровоградці - за реформи у системі шкільної освіти

05.06.15, 10:00

Днями у Кіровограді пройшов цікавий семінар у рамках програми «Сприяння реформам у системі шкільної освіти на місцевому рівні». Організатором виступила Кіровоградська обласна благодійна організація «Відкрите серце», за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, партнер від державного сектору - Управління освіти і науки Кіровоградської міської ради.

Валентина Бабич
Валентина Бабич
Загалом, участь у семінарі взяло 19 представників батьківських комітетів шкіл м. Кіровограда та 1 вчитель середньої школи №17, який вирішив взяти участь в заході за власним бажанням . В рамках навчального семінару тренер «Прес- клубу реформ» Ольга Гріднева навчала учасників використанню соціальних медіа в якості інструментів фандрейзендінгу (залучення ресурсів на будь - яку діяльність) та прозорої звітності. Де взяти ресурси? Хто є насправді донорами та де їх шукати ? Як створити оперативну та інтерактивну систему спілкування між батьками класу і школу? Як зробити звітність про зібрані використані кошти доступною та прозорою? «Все це – реально можливо», – зазначила Ольга Гріднева.
Ольга Гріднева
Ольга Гріднева
«Для залучення фінансових, людських та інших ресурсів на діяльність громадських обєднань - можна використовувати загальнодоступні інструменти, як, наприклад, соціальні мережі Facebook та Google.» Свою думку тренер довела конкретними прикладами , на основі кожного із можливих ресурсів.

«Фінансову підтримку для розвитку окремих об`єднань громадян та технічного забезпечення навчальних закладів можна отримати через грантові програми програми міжнародних донорських організацій , які нині широко реалізуються в Україні - зазначила керівник проекту Вікторія Лінцова – Близько двох тисяч таких мініпроектів діють на території держави, деякими з них вже успішно скористались освітні заклади Кіровограда та області. Однак, для цього треба постійно моніторити інформаційні сайти.»

Окрім того, учасникам семінару порадили долучитись до публічних груп освітян , які доволі часто містять,щодо безпосередніх питань пов’язаних із різного роду можливостями для шкіл і їх учнів. Під час семінару батьки і активісти, вкотре, акцентували увагу на тому, що держава не спроможна забезпечити освітні заклади фінансово на 100%. Однак, збір коштів у шкільні і класні фонди має бути виключно добровільним , а відмова внести гроші не має відбиватись на ставленні до конкретної дитини. Окрім, того займатись цим питанням мають, виключно, батьківські комітети.

На жаль, навіть серед невеликої аудиторії учасників семінару знайшлись такі, хто стикався із протилежним досвідом. Приклад , приведений однією з учасниць семінару : «Вчителька збирала гроші на плазмовий телевізор і купила його лише через рік». Дискусія з цього приводу закінчилась висновком: не бійтесь про всі проблеми говорити із вчителями, адміністрацією, представниками влади і громадських організацій.
У підсумку всі дійшли висновку що подібні семінари - тренінги потрібно проводити частіше і залучати до них як більше батьків, особливо із шкіл розташованих на околицях міста. Наостанок, учасники обмінялись контактами і подякували за надану інформацію.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!