У Кіровограді презентували поетичну збірку «Єдина у світі! Земля, благословенна Богом!»

25.03.15, 10:00

У Кіровоградському прес-клубі відбулася презентація поетичної збірки «Єдина у світі! Земля, благословенна Богом!». До збірки увійшли вірші, написані учнями і викладачами ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг». Вірші написані різними мовами, але їх об'єднує любов до рідної землі і надія, що на Україну чекає краща доля.

«Ця збірка присвячується тим, хто захищав, захищає і буде захищати й оберігати Україну. Поезії передають усю любов до рідної землі, надію і віру в те, що скоро настане мир, у ясному небі не буде чути «градів», додому повернуться наші захисники, і все стане на свої місця», - йдеться у передмові видання.

Людмила Снєжко, директор ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг» розповідає, що така ініціатива - це реакція на події, що відбуваються: "Ми всі почали писати вірші. Згодом виникла ідея видати збірку".

Андрій Щетина, який викладає у ліцеї фізичну культуру, згадує, що вірші писав завжди. Проте, на його думку, зараз не час оспівувати кохання. Два його твори, що увійшли у збірку, він присвятив захисникам України. До речі, батьків вірш на презентації читала Ліза Щетина, а нещодавно дівчинка презентувала батькову поезію на творчому конкурсі у рідній школі.

Видання збірки було ініційоване самими авторами і активістами Кіровоградського прес-клубу. Друк збірки забезпечило ТОВ «Імекс-ЛТД». "Я жодної секунди не вагалась, коли до мене звернулись," - розповідає Тамара Саміляк, директор видавництва. - "До речі, я не вважаю, що наша допомога - це подвиг. Такі збірки дуже потрібні, щоб піднімати військовий дух." Тамара Сергіївна принесла на перезнтацію ще одне видання - книгу, яка вийшла у видавництві минулого року. Це збірка творів талановитого кіровоградського школяра Дмитра Литвинюка "Кобзар всміхається мені". Кілька десятків примірників цієї книги також поїдуть на схід.

Присутні на презентації почули кілька віршів у виконанні їх авторів: Людмила Олександрова читала ліричну «Здійму долоні вгору й помолюсь за Україну», Дмитро Красніков - свій вірш «Павший солдат», а Анастасія Петрова - «Повертайся живим». Один з віршів - «Молитва» - вже встиг перетворитися на пісню, яку заспівав Артур Мельник.
Наостанок збірки були передані Павлу Кучеренку, керівнику «Волонтерської групи Павла Кучеренка» та Вікторії Касьяновій та Олені Щербині, представникам ГО «Громадська варта». З їх допомогою збірки потраплять до воїнів, які зараз перебувають в зоні АТО.



Комментарии

Андрей Щетина25 марта 2015 11:19
1
круто прокоментованно!!!!!!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!