Візерунки із вовни показує Кіровограду Ірина Терещенко

20.03.15, 14:00

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки майстрині Ірини Терещенко. Ця тендітна чарівна жінка віртуозно володіє технікою в’язання та валяння. У своїх роботах майстриня подає технологію виготовлення в’язаних виробів. Її роботи різнопланові, це картини, іграшки, сумки, жіночий одяг.

Кожний сюжет - це зростання майстерності автора, його фахової досконалості, прагнення до самоутвердження. Художнє мислення щораз набуває філософічності. Творами «Все буде добре», «Сніг», «Магнолія», «Риба», «Маки» автор викликає у глядача не пасивне відчуття, а активну емоційну реакцію. Вражає тонке, гармонійне зіставлення кольорів, відчуття ритму у побудові візерунків. Творчість – одна з найхарактерніших і, в той же час, найзагадковіших рис людини. Особистість Ірини Терещенко є знаковим прикладом універсальної творчої позиції. Її роботи цікаві за принципами формотворення та орнаментування. Майстриня, яка у вічних пошуках прагне відчути музику творчості.

Експонує свої твори мисткиня не часто, її роботи можна побачити на престижних виставках не лише в Україні, але й за кордоном. На Міжнародному фестивалі художнього текстилю «Берегиня», який проходив у 2012 році у місті Харкові, Ірина Терещенко зайняла третє місце.

Свій творчий доробок пані Ірина неодноразово демонструвала в Кіровоградському обласному художньому музею, в Кіровоградському обласному центрі народної творчості разом зі своїми колегами – майстрами з кіровоградського клубу народних ремесел «Ниточка».
На відкритті виставки Ірина Терещенко передала до фондів Кіровоградського обласного художнього музею свою роботу «Сніг» (2015 рік).

автор - Валентина Ноженко – головний зберігач фондів обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!