Куди зник вказівний знак на "Хутір Надія"?

15.03.15, 16:47

На трасі, що поєднує Кіровоград та, наприклад, місто Новоукраїнка - так звана "бетонка", - стояв колись симпатичний синьо-зелений знак - якраз на повороті до заповідника " Хутір Надія" - державного музею-заповідника Івана Тобілевича.

На жаль, пошуки у мережі Інтернет фото того знаку над дорогою - високої об'ємної арки, наскільки ми пам'ятаємо, із написом та зображеннями, - результату не дали.

Чому ж ми шукали фото? Тому що сьогодні - 15 березня, - знайшли на місці знака-вказівника лише залишки зрізаних залізних стовпчиків і попелище із рештками синьо-зелених дощечок...

На питання "Куди подівся знак?", яке журналісти сайту "Тусовка" поставили охоронцю-адміністратору у зповіднику - до речі, вхід зараз з людини 10 грн., - чіткої відповіді чоловік не дав. Обмовився, що краще ж буде, як натомість встановлять знак-дошку накшталт тієї, яка зараз стоїть на території заповідника. Після публікації відео он-лайн до нього написав коментар директор заповідника Володимир Чорний: "...Знак забрали на реставрацію , при демонтажу знака був присутній особисто".

До слова, якби директор провів роботу зі своїми підлеглими, то 15-го березня журналісти сайта "Тусовка", що завітали на "Хутір Надія" і запитали у адміністратора, який продавав квитки, де подівся знак, не почули б у відповідь щось на кшталт: "...перший раз таке чую... ...може й краще, якщо знак зник, бо може буде щось більш сучасне...." Адміністратор міг сказати: "Знак забрали на реставрацію", і не було б того, можливо, і неприємного для директора розголосу, який виник внаслідок публікацій он-лайн.

На базі відео сайта "Тусовка" колеги з інформаційної служби каналу "Кіровоград" зробили сюжет у програмі "День за днем":



Комментарии

Люся Люся15 марта 2015 16:50
0
11 марта очевидцы, которые ехали по "бетонке" утром видели, как у знака стояла легковая машина с прицепом. По дороге обратно в Кировоград знака уже не было.
Ответить
Вікторія Талашкевич15 марта 2015 17:19
0
Капец! Люся - спасибо! А очевидцы не запомнили марку/цвет машины?
Ответить
Люся Люся15 марта 2015 17:57
0
Очевидцев было несколько, может кто-то вспомнит. Но, думаю, это - повод для журналистского запроса в профильное управление ОГА и краеведческий музей - Хутор Надия ведь их филиал?
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!