​Катя Несен: "Мистецтво музики навколо..."

05.03.15, 16:00

Не дарма наше місто порівнюють з Парижем. Як давно ви звертали увагу на архітектуру та природну красу, що оточує вас кожного дня? Йдучи на роботу чи на навчання, варто лише підняти голову. Хоча б хвилинку присвятити духовній насолоді та забути про втому, негаразди, що так часто спіткають нас. Це місто, дійсно, дуже багатогранне... Навіть узимку, гуляючи чарівною вулицею Дворцовою ви можете натрапити на вуличного музиканта, котрий подарує вам щиру посмішку та нотки своєї нової музичної композиції.

Бажання зігрітися приведе до Львівської майстерні шоколаду на розі вулиць Дворцової та Калініна. Там, на порозі зустрічає неповторний аромат свіжої випічки, шоколаду та привітні посмішки працівників закладу. Справжньою родзинкою кав'ярні є жива музика. Кожної п'ятниці о 19:00 починається казка. Ніжна скрипка та віолончель жодного не залишать байдужим, зачепивши найпотаємніші струни душі; пристрасна, захоплююча гра саксофону закружляє у ритмі jazz-у; гітара задовольнить любителів запального blues-y. Молоді виконавці, дійсно вражають невичерпним джерелом ентузіазму та таланту, а більш досвідчені-рівнем професіоналізму. Якщо ви палкий прихильник живої музики, яким я є, то можу із впевненістю сказати, що саме це місце полонить, захоплює у вир емоцій, водночас даруючи відчуття гармонії з самим собою.

Звичайно, можна провести свій вільний час, танцюючи в компанії однолітків та гучної музики у клубі, але не слід забувати про необхідність духовного та інтелектуального збагачення. Дуже цікаві заходи для сучасної молоді проходять у галереї "Єлисаветград" на вулиці Пашутіна, 36. Крім досить великого арсеналу експонатів, що стосуються історії нашого міста та виставок образотворчого мистецтва, тут відбуваються творчі поєдинки музикантів та поетів. Не зважаючи на молодий вік організаторів, ці заходи проходять на досить високому рівні. Учасники музичних битв вражають вокальними здібностями та демонструють володіння музичними інструментами, переважно це гра на гітарі. Цікавим та дуже приємним жестом є, так би мовити, чаювання під час невеличкого антракту, для усіх відвідувачів заходу.

Розповідаючи про культурні сучасні заходи, що відбуваються у нашому місті, не можливо не відмітити "Акустичну п'ятницю". Свого часу цю ідею придумали та втілили Андрій Романчук і Олександр Шишацький. Послідовниками ідеї стали Аліна Шевченко та Олександр Теплих, які дарують свою музику, свою творчість у власне задоволення. Суть "Акустичної п'ятниці" полягає у тому, що будь-який перехожий, котрий є шанувальником музики може приєднатися до своєрідної музикальної сесії, продемонструвати власні таланти, чи насолоджуючись, просто споглядати як створюється мистецтво. "Акустична п'ятниця" не має постійного місця проведення, адже для неї не важливо де ти проведеш цей час, має значення з ким ти його проведеш. Перебуваючи тут, в оточені не просто однодумців, а справжніх друзів, яких об'єднала єдина любов до музики, непомітно спливає час. "Акустична п'ятниця" – це місце, де відкривається нове дихання, панує гармонія, щирі емоції та духовна краса.

І це лише початок...тільки уявіть як багато важливого та неймовірного відбувається навколо, але проходить повз нашої уваги. Відвідуючи такі заходи, долучаючись до них, ми пізнаємо життя в різних його аспектах. Не будьте байдужими, адже саме постійні прагнення самовдосконалюватися, розвиватися, збагачуватися є запорукою щасливого та різнобарвного життя.

автор - Катя Несен, 10 клас, Педагогічний ліцей



Комментарии

Оксана Дзененко 9 марта 2015 17:09
1
Дуже щиро написано. Відчувається, що автор статті насправді вміє насолоджуватися музикою і любить своє місто. Я ніколи не була в Кіровограді. Тепер поставила це місто у свій план мандрів. І для мене було б великою честю, якби гідом по кільтурніх і цікавих місцях Кіровограда для нашої сім"ї стала Катя Несен. Дякую, Катю)
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!