Про гендер говорили в Олександрії

25.02.15, 18:00

Аспект гендерної рівності є показником розвитку суспільства. Її змістом є однаковий правовий статус жінок і чоловіків та можливості для його реалізації. Рівні права обох статей дозволяють їм продуктивно реалізувати себе у всіх сферах діяльності. Державна служба зайнятості проводить ґрунтовну інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою забезпечення рівності обох статей на ринку праці.

Так, Олександрійським міськрайонним центром зайнятості було проведено інформаційний семінар з гендерних питань, спрямований на висвітлення проблеми перспектив обох статей на ринку праці, формування уявлень про гендерні стереотипи та їх вплив на можливості працевлаштування.

Зокрема, зазначалося, що рівні права жінок і чоловіків – це відсутність обмежень чи привілеїв за ознакою статі. Крім цього, було наголошено на наступних аспектах: чинне законодавство гарантує рівноправність жінок і чоловіків на ринку праці шляхом надання представницям слабкої статі рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній та культурній діяльності, у здобутті освіти й професійній підготовці, у праці та винагороді за неї. Держава вживає спеціальних заходів щодо охорони праці й здоров’я жінок, встановлення пенсійних пільг для них, створює всі умови, які дають можливість поєднувати працю з материнством, забезпечення правового захисту, матеріальної й моральної підтримки материнства й дитинства, включаючи надання оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям.

Під час семінару йшлося про вплив гендерних стереотипів на можливості працевлаштування, правила самопрезентації, ефективні форми та засоби пошуку роботи, можливості відкриття власної справи. Учасники заходу активно обговорювали проблеми поєднання сім’ї та кар’єрного росту, дискутували над тим, як досягти толерантності у професійних відносинах між чоловіками та жінками.

Учасники заходу розглянули питання сучасного погляду на особливості соціального захисту жінок з дітьми, оцінки жіночої праці, гендерної дискримінації на ринку праці тощо.

Крім цього, фахівці центру зайнятості ознайомили присутніх з положеннями чинного законодавства про зайнятість населення, що стосуються недопущення проявів дискримінації у сфері зайнятості населення. Зазначалося, що в оголошеннях про наявні вакансії на підприємствах роботодавцям забороняється зазначати обмеження щодо віку чи статі кандидатів, а також вимагати від претендентів на робочі місця відомостей про особисте життя.

Під час зазначених заходів, учасники також отримали актуальну інформацію про стан місцевого ринку праці, соціальні послуги, що надає служба зайнятості та іншу корисну інформацію, пов’язану з працевлаштуванням.

автор - Ю. Лісовська, головний спеціаліст відділу інформаційних систем Олександрійського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!