«Заквітчана пісня» Лариси Зоріної: Календар, купуючи який, допомагаєш воякам!

15.02.15, 16:00

Днями у Кіровограді відбулася презентація народного календаря «Заквітчана пісня». Цей календар – благодійний. Усі кошти зібрані від його розповсюдження будуть передані дітям з родин героїв-кіровоградців, які загинули на Сході України. Видання є ідеєю та ініціативою народного депутата України Станіслава Березкіна. Унікальність цього календаря полягає в тому, що на ньому не виставлено певної грошової ціни: купуючи його, кожен заплатить довільну суму – в міру своїх фінансових можливостей та бажання допомогти дітям-сиротам.

«Звертаюся до всіх і прошу розділити з родинами загиблих і радість, і горе, і відповідальність за долю дітей», – сказав у вступному слові до календаря народний депутат України Станіслав Березкін. Календар оформлено роботами відомої кіровоградської художниці, Заслуженого майстра народної творчості Лариси Зоріної. «Я дуже сподіваюсь, що мої картини, представлені у календарі, принесуть надію та допоможуть зібрати кошти для діток, які залишилися сиротами», – сказала художниця на презентації календаря.

На початку заходу присутні вшанували пам’ять героїв, які загинули на Сході України. Стоячи кіровоградці слухали пісню-реквієм «Ой, журавко…» у виконанні народної артистки України Антоніни Червінської. Кіровоградці можуть вільно придбати календар у центральному відділенні Кіровоградської обласної дирекції «Укрпошти», у книжковому магазині «Букі», а також у приміщенні громадської організації «Спільна дія» (телефон для довідок: 067-520-70-09). Окрім того, можна придбати календар, перерахувавши кошти на розрахунковий рахунок 26009431515 ЄДРПО 38540227, МФО 380805, АТ «Райффайзен Банк Аваль» м.Київ, призначення платежу: «Благодійний внесок «Допомога дітям військових, загиблих в АТО».

«Нещодавно військовий, якому допомагає фонд «Добротвір» сказав, що думає про три речі: щоб наші жертви не були марними, щоб не залишиться безсилим інвалідом, і щоб моя родина не залишилася голодною і холодною, якщо я загину…Я так само думаю, про дітей-сиріт і усвідомлення того, що їх батьків вже ніколи не повернуться до своїх дітей – настільки сильне і тяжке, що не дає спокою. Я розумію, що справа не тільки в фінансовій допомозі, а і в тому, щоб вся Кіровоградщина пам’ятала своїх героїв та усім миром допомагала їхнім дітям, сказала Ірина Березкіна під час презентації календаря.

У рамках благодійної акції створено Наглядову раду, до складу якої увійшли: Галина Бузуляк – мама загиблого героя Анатолія Бузуляка, офіцера 3-го полку спецпризначення; Ірина Березкіна, член правління Благодійного фонду «Добротвір»; Петро Гарасимяк, майор Збройних Сил України; Лариса Зоріна, Заслужений майстер народної творчості; Андрій Малик, голова Благодійного фонду «Добротвір»; владика Марк, Єпископ Кіровоградський і Голованівський (УПЦ КП); Петро Мельник, власний кореспондент газети Верховної Ради України «Голос України»; Людмила Салоїд, директор Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта»; Оксана Червоная, директор книгарні «Букі»; В’ячеслав Шевченко, командир батальйону патрульної служби міліції «Кіровоград». Головне завдання членів Наглядової ради – контролювати надходження, розподіл та передачу коштів дітям загиблих героїв.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!