«Театр у музеї» відзначив ювілей А.Чехова

30.01.15, 12:00

У понеділок, 26 січня 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї в рамках роботи «Театральної вітальні» знову відбувся вже добре знайомий кіровоградцям цікавий мистецький проект – «Театр у музеї», започаткований ще у 2011 році.

На цей раз він порадував відвідувачів заходу, а їх зібралось понад 70 чоловік моновиставою «Опыты новейшей инквизиции»до 155-річчя від дня народження російського драматурга і прозаїка Антона Павловича Чехова (1860-1904). Героєм же цього театрального дійства вкотре став давній друг музею, заслужений артист України Юрій Жеребцов.

Без перебільшень, вистава пройшла «на ура» завдяки декільком факторам, головними з яких стали висока професійна майстерність актора та вдало вибрана їм акторська гра під час театрального дійства, що фактично перетворило монолог у діалог із глядачами.

Запорукою успіху став також емоційний фон моновистави, вдало доповнений відповідним музичним фоном. До речі, як завжди, звукорежисером моновистави виступив Володимир Бабіюк. Емоційні хвилі та лірична музика справили відповідне враження на аудиторію, дев’яносто відсотків якої складали жінки, і що особливо приємно – різної вікової аудиторії.

Атмосфера, що склалася під час заходу, теплий прийом, який влаштували актору, бурні овації вдячних глядачів по завершенню вистави, з одного боку, та, у свою чергу, щира вдячність Юрія Жеребцова глядачам та співробітникам музею вкотре поставили під сумнів відому усім тезу: «Коли говорять гармати, музи мовчать». Історія часто засвідчує інше – саме під час війн та страшних випробувань збільшується попит на мистецтво, як антидепресивний засіб та порятунок від жахливого сьогодення.

І захід, що відбувся в Кіровоградському обласному художньому музеї – яскраве тому підтвердження.

Олег Юрченко - старший науковий співробітник відділу науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!