​Любомир Гузар: Незрячість може бути свого роду благословенням для людини, збагаченням її духовного життя!

07.01.15, 16:00

Новий рік – це час подарунків, дива і милосердя. Адже так приємно відчувати, що ти подарував комусь крихітку уваги та радості. Дуже приємні та потрібні подарунки отримали під час новорічних свят і члени Кіровоградської обласної організації сліпих УТОС. А різдвяним янголом для них виступив настоятель греко-католицького храму отець Іван.

Про проблеми незрячих людей у Церкві знають дуже добре, адже колишній Предстоятель УГКЦ Любомир Гузар теж людина незряча. Блаженніший Любомир неодноразово підкреслював, що незрячість може бути свого роду благословенням для людини, збагаченням її духовного життя. Адже як багато гріхів ми скоюємо саме через очі, то криво подивимося, то через побачене багато судимо інших. Отець Іван, який очолює у Кіровограді греко-католицьку церкву наголошує, що сліпота – це Божий дарунок, спосіб відкрити у собі щось нове, навчитися розуміти потреби іншої людини.

Любомир Гозур, людина авторитетна, ще з перших днів Євромайдану закликав всіх чинити добро: «Ми мусимо бути того свідомі, що у нашому народі є група людей, для яких найважливіша їхня власна вигода». «Яка на це може бути ефективна відповідь? Серед нас дуже багато добрих людей. Але замало бути добрим — треба чинити добро. Якщо хочете жити у нормальній державі, передати її дітям і внукам — чинімо добро».

Голова Кіровоградської обласної організації сліпих УТОС Борис Батєхін із сумом констатував, що сьогодні, на жаль, трохи втрачена ота духовність, яка має окриляти людину, облагороджувати її природний потяг творити добро. Тож так важливо, навіть не бачачи свого співрозмовника, віддати йому частинку тепла і вчинити добре дійство.

І насамкінець хочу згадати ще одні слова духовного лідера України, Блаженнішого Любомира Гузара: «Людина яка відчуває що вона люблена, які б не були обставини, які б не були потреби, які б не були труднощі в житті , оце відчуття «Хтось мене любить, хтось мені хоче допомогти»- воно підносить нас на дусі».Тож бажаю усім українцям завжди відчувати в своєму життя оту силу любові, яка дає нам крила!

автор - Ольга Ніколаєвська




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!