​Поради мандрівникам під час зимового відпочинку

30.12.14, 12:00

Аби Різдвяні канікули принесли лише радість та насолоду, банкіри радять правильно використовувати банківську картку під час закордонних подорожей. Щоб зекономити час і гроші та досхочу насолодитися омріяними казковими канікулами як в Україні, так і за кордоном, обов’язково слід взяти з собою картку “Універсальна GOLD” та оплачувати свої бажання без комісій. Різдвяні канікули стануть дійсно приємними та незабутніми, якщо скористатись порадами ПриватБанку.

Картка “Універсальна GOLD” ПриватБанку дає можливість знімати готівку у будь-якій точці світу та не турбуватись про цілість своїх грошей. Навіть у разі втрати чи викрадення картки, кошти на ній будуть недоступні для сторонніх. До того ж оплачувати покупки карткою набагато зручніше, ніж шукати банкомати та знімати готівку. При оплаті карткою - комісія не стягується. Цікаво, що у разі потреби конвертація коштів здійснюється автоматично за тим самим курсом, що й на сайті ПриватБанку. Відпадає потреба заздалегідь купувати валюту та везти її з собою. Якщо виникла необхідність зняти гроші в банкоматі за кордоном, то все таки доведеться заплатити комісію: 2% - за особисті кошти або 4% - за кредитні (якщо сума зняття перевищує 500 грн у еквіваленті).

ПриватБанк рекомендує оплачувати покупки у національній валюті країни, у якій перебуваєте. Якщо ціна виставлена в євро, а картка клієнта у гривні, оплачувати покупку слід тільки у євро, сповістивши про це касира. У цьому випадку з картки буде списано суму в гривні, еквівалентну сумі покупки у євро, за курсом ПриватБанку без будь-яких комісій. Якщо ж спробувати оплатити в гривні - закордонний банк, термінал якого встановлений у магазині, обміняє гривню на євро за свої курсом, який зазвичай набагато вищий, ніж у ПриватБанку. Тобто до списання з Вашої картки надійде сума, яку конвертовано за курсом закордонного банку + його комісія за конвертацію.

Слід попередити банк про свій від’їзд. Задля безпеки карток клієнтів, ПриватБанк постійно слідкує за картковими операціями. Якщо виникають підозрілі витрати (наприклад, зняття великих сум або часті операції за кордоном) банк, якщо його не проінформувати, може заблокувати Вашу картку. Аби цього не трапилося, рекомендуємо Вам заздалегідь повідомити банк про час та маршрут подорожі. Зробити це можна в Приват24.

Не слід намагатися перевозити зароблені кошти готівкою та використовувати сумнівні канали для передання їх в Україну. Найбільш безпечний шлях надсилання коштів - це грошові перекази. ПриватБанк працює з найбільш популярними системами грошових переказів, які дають змогу з будь-якої точки світу надіслати гроші в Україну чи навпаки. Подбайте заздалегідь про можливість отримання грошей з України. Можливі ситуації, коли за кордоном терміново можуться знадобитися кошти. У таких випадках Вам можуть допомогти близькі та друзі в Україні: поповнивши Вашу платіжну картку в будь-якому терміналі самообслуговування, банкоматі чи через Інтернет-банк Приват24; надіславши Вам грошовий переказ (для отримання необхідно мати з собою паспорт).

Користуйтеся послугами дистанційного банківського обслуговування. Безкоштовно підключіться до Інтернет-банку Приват24, і Ви зможете за кордоном самостійно перераховувати гроші рідним, здійснити будь-які платежі, заблокувати картку в разі її втрати, змінити ліміт витрат та багато іншого. Користуйтеся послугами відділень ПриватБанку в інших країнах. ПриватБанк має філії та представництва в Латвії, Португалії, Італії, на Кіпрі, у Китаї, Казахстані, Великобританії, Інспанії та Німеччині. Ви можете отримати деякі банківські послуги у філіях ПриватБанку в будь-якій з цих країн. На сторінці www.pb.ua/map є посилання на сайти ПриватБанку в різних країнах. На цих сайтах Ви можете подивитися адреси філій банку.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!