Кіровоградці говоритимуть у столиці про здоров'я нації

11.12.14, 12:00

Не зважаючи на тяжкі для держави часи, забувати про здоров'я нації та її майбутнє не слід. Тому на рівні України - у рамках реалізації проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», - триває активна і повномасштабна робота з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я. Координує цю діяльність Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» - за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID. А учасниками процесу виступають десятки громадських організацій по всій країні - члени Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім'ї. У тому числі - і кіровоградці.

Так, зокрема, у понеділок 15-го грудня у столиці пройде засідання Координаційної Ради з питань виконання Державної програми «Репродуктивне Здоров'я Нації», створеної на період до 2015 року Міністерством охорони здоров'я України. У ході засідання експерти згаданого вище проекту представлять звіт за результатами оцінювання чинної програми, а також обговорять ключові компоненти Концепції нової програми. На зустрічі буде представлено і адвокаційний "Пакет аргументів на користь планування сім’ї”, що був розроблений спільними зусиллями спеціалістів Програми АМР США “Здоров’я жінок України”, Фонду народонаселення ООН та Благодійного Фонду “Здоров’я жінки і планування сім`ї”.

Участь в засіданні Координаційної Ради візьмуть представники Міністерства охорони здоров’я України, профільного комітету Верховної Ради України, обласних управлінь охорони здоров’я та центрів планування сім’ї, Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді і спорту України, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, Інституту стратегічних досліджень МОЗ України, Інституту педіатрії, акушерства і гінекології, Бюро ВООЗ в Україні, Програми АМР США «Здоров’я жінок України», Фонду народонаселення ООН /UNFPA, Швейцарського бюро співробітництва в Україні / ШБС, Агентства США з міжнародного розвитку /USAID тощо. До участі в засіданні також запрошено учасників Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім'ї, зокрема - Кіровоградського прес-клубу та громадського об'єднання "Турбота" (представники - Вікторія Талашкевич і Ольга Гріднєва).

До речі, протягом ще двох днів у
столиці триватиме зустріч всіх членів згаданої вище коаліції та розробка Комунікаційної стратегії об'єднання. Це завдання було визначено пріоритетним в ході недавньої зустрічі членів Координаційної Ради Коаліції та є продовженням роботи у напрямку стратегічного та операційного планування діяльності об'єднання. Також в рамках зустрічі відбудуться Загальні Збори членів Коаліції, де будуть обговорені поточні питання діяльності об'єднання, представлено звіт членів її Координаційної Ради та вирішено питання щодо прийняття до складу Коаліції нових членів. Зокрема, серед претендентів є ще одна громадська організація із Кіровоградської області - Обласна Жіноча Інформаційна Служба, що багато років успішно діє при бібліотеці імені Чижевського.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!