Час змінювати регіональну стратегію

30.11.14, 13:30

У четвер, 20 листопада 2014 року у Кіровоградському прес-клубі відбувся круглий стіл «Розробка стратегії регіонального розвитку в Кіровоградській області: досягнення та перспективи», організований Кіровоградським прес-клубом.

Дослідження, проведене Асоціацією регіональних аналітичних центрів свідчить, що розробка Стратегії економічного та соціального розвитку Кіровоградської області на 2013‑2020 роки, затвердженої Рішенням Кіровоградської обласної ради 21 грудня 2012 року № 411 мала ряд недоліків. Серед суттєвих нелоліків експерти зазначають недостатнє залучення громадськості: у складі робочої групи, яка працювала над остаточним варіантом проекту не було, наприклад, жодного представника міської влади (навіть, обласного центру!), підприємств галузей, що є ключовими для Кіровоградщини: агропромисловість, гірничо-видобувальна галузь, транспорт тощо. «21 з 26 членів робочої групи були керівниками структурних підрозділів ОДА», - зазначила експерт Кіровоградського прес-клубу Ольга Гріднєва, що перезентувала результати моніторингу.

Проте, регіональна стретгія – це документ, який має відповідати вимогам часу і, відповідно, коригуватися. Події останнього року в Україні, а також складне становище у нашій державі якраз і є приводом переглянути регіональну стратегію, адже така “дорожня карта” має впливати на всі рішення, що приймаються обласною владою, впевнені учасники круглого столу.

Також в рамках обговорення учасники круглого столу висловили думки щодо того, що слід залучати до роботи над стратегією іноземних експертів, тим більше, що подібний досвід вже є у інших областях.

Захід проводився в рамках проекту «Регіональна політика в Україні: громадський моніторинг стратегій регіонального розвитку», який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) у партнерстві з Кіровоградським прес-клубом у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів, Інститутом громадянського суспільства, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», Офісом Ради Європи в Україні за підтримки Європейського Союзу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!