Картини, які дарують світло

20.10.14, 16:00

17 жовтня 2014 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття виставки творів Дмитра Павленка (м. Харків) «Картини, які дарують світло».

Павленко Дмитро Олександрович народився 31 січня 1986 року в м. Первомайськ Харківської області.

У 1994-2000 роках навчався в Первомайській дитячій художній школі, яку закінчив з відзнакою. У 2005 році закінчив з відзнакою Харківське художнє училище за спеціальністю «Художник-живописець».

З 2007 навчався на факультеті «Дизайн середовища» Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Закінчив навчання у 2012 році за спеціальністю «Реставрація станкового та монументального живопису».

З 2005 року приймає участь в обласних та Всеукраїнських художніх виставках. З 2007 року займається науковою діяльністю. Він – автор 7 наукових праць з вивчення творів мистецтва, реставрації живопису та гуманітарних дисциплін. Неодноразово приймав участь у арт-проекті «Харківські дворики», що проходив у Харківському обласному художньому музеї. У 2011 році представляв м Харків на Міжнародній виставці сучасного українського мистецтва у Лондоні.

У 2009-2010 роках брав участь у реставраційних роботах у храмі Різдва Христова в с Уланок Курської області (Російська Федерація). У 2013 році займався реставраційними роботами у храмі Трьох Святителів м. Харкова.

У вересні 2014 року експозиція робіт Д. Павленка була представлена в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті.

На виставці в картинній галереї «Світ і Вітчизна» представлені як живописні, так і графічні твори молодого талановитого автора. Усіх, хто завітав на відкриття даної експозиції, чекав приємний сюрприз, адже картини Дмитра дарують світло, не лише у переносному, а й у прямому розумінні слова.

Під час відкриття виставки Дмитро подарував до фондів музею роботи «Шаляпін живий» (2013) та «Хатинка у с Озаряни» (2012).

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!