​Під вітрилами за рідну Україну

07.10.14, 16:00

В 1979-му році Генеральна асамблея Всесвітньої туристської організації при ООН заснувала міжнародне свято - «Всесвітній день туризму». Це свято усіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля!

Обласна громадська організація інвалідів «Народна академія творчості» вирішили відзначити День туризму та провести благодійну акцію «Під вітрилами за рідну Україну». Акція була проведена спільно з Молодіжним відділенням Української православної церкви. У дорогу вирішили разом з молитвою на успіх та побажаннями миру на рідній Україні. У Світловодському яхт-клубі «Кристал» очікували гостей досвідчені яхтсмени.

В відкрите море вийшли на трьох яхтах під парусами. Цікаві розповіді капітанів про місця, які колись були потоплені водосховищем, змусили багатьох задуматись над цінністю життя. А ще змогли ознайомитись зі спеціальною термінологією та дізнатися більше про кок-піт, камбуз, лебідку та інші спеціальні поняття, які добре знають навіть юні яхтсмени. Так, член ради В. Чубаєв та директор клубу «Кристал» І.О.Юхименко розповіли про захоплюючі всеукраїнські змагання. І щиро дякували Світловодському міському голові за підтримку. А ще вони з гордістю визнали, що у Світловодському клубі «Кристал» є навіть свої чемпіони миру. Кульмінацією морської подорожі став спуск на воду символічного кораблика з прапором України та побажанням миру.

А потім були гречана каша, яку готували за усіма правилами туристів та риба, якою пригостили рибалки. Відпочивши, туристи знову вирішили у дорогу. І ось тут їх очікувало справжнє диво. Адже поїздка була організована під патронатом молодіжної організації Української православної церкви. Тож, заблукавши у дорозі, випадково опинились біля започаткованого чоловічого монастиря у селі Тернова Балка. Архімандрит Серафим ніби очікував гостей, зустрів подорожуючих на дорозі. Захоплююча розповідь про старовинний Храм, спільна молитва надали подорожуючим додаткові сили та наповнення духовністю.

І знову подорож у село Озера, де змогли попасти у приватний зоопарк. Тигри, леви, зубри, пітони, мавпочки… Скільки вражень! Надвечір повернулись до рідного міста: втомлені і щасливі. Щасливі від побаченого і відкриття нових цікавих місць. Ми віримо, що зможемо подолати ворога і тоді можливо відкриємо для себе нові місця.


автор - Ольга Ніколаєвська



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!