​«Музичний подарунок до Дня Батька»

24.09.14, 18:00

День Батька в Україні ще порівняно молоде свято, що отримало путівку в життя 18-го вересня 2009-го року. В наші дні, за даними проекту WebPlus.info, День Батька відзначається в багатьох країнах світу на офіційному рівні. В Україні ініціаторами цього свята виступили МГО «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
Під час прес-конференції, що проводилася ініціаторами Всенародного Дня Батька в Україні 18-го вересня 2009-го року в УНІАН, було оголошено, що кожну третю неділю першого осіннього місяця (вересня) стає датою, коли українське суспільство виказує своє особливе шанування цим загальнолюдським сімейним і державним цінностям.

20 вересня 2014 року в рамках роботи «Музичної вітальні» вже вдруге в стінах Кіровоградського обласного художнього музею відбулася музично-літературна програма за участі Громадської організації «Театр авторської пісні» та членів обласного літературного об’єднання «Парус», приурочена до відзначення Дня батька в Україні.

На початку програми голова ГО Віктор Холявко поінформував всіх учасників вітальні про історію виникнення цього незвичного свята та про його відзначення в Україні.

В програмі прийняли участь як знанні і «маститі» виконавці, так і «новачки», музиканти - аматори, але всіх їх об’єднала тема батьківства, і як з’ясувалося згодом, тема батьківської любові до родини та країни, боротьби за незалежність і цілісність України. Всі виступи музикантів відбувалися на фоні зворушливої відео презентації із різними світлинами дітей з татусями.

У виконанні лікаря - онколога Андрія Гардашнікова (все те що виконує Андрій є досить емоційно та з «надривом») прозвучали пісні «Я малюю з батьком»», «Пісня про батька» та багато інших.

Вперше в музеї виступали молоді виконавці: бард Микита Воробйов з піснею «Прощавай», «Птах», «Чорна Рада» та рок-гурт «Проти течії», які своїм виступом акцентували увагу на те, що на сьогоднішній день хвилює молодь - це патріотична тема єдиної неподільної Батьківщини - України, тема миру та війни, тема вибору молодої людини в непростий для України час. У виконанні соліста гурту Дмитра Кольчика прозвучали авторські пісні «Мамо не плач» та «Сполох» .

Незмінний учасник музичних віталень Олександр Ломовський - поет та музикант із Долинської виконав пісні із репертуару Володимира Висоцького «Песня о друге» та Олександра Лазарева «Молитва за Україну». Проникливі і теплі слова прозвучали із уст членів Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Парус» Аделі Чорної та Валерія Михайліва. Вони прочитали поетичні твори присвяченні батькам та Батьківщині. На завершення всім бажаючим було запропоновано «вільний мікрофон», звучали поетичні вірші та пісні, що закликали нас всіх до миру, злагоди та любові.

автор -
Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!