П'ятий "Кубок Барбоса" провели у Кіровограді

22.09.14, 11:35
фото - Жанна Січкарь
фото - Жанна Січкарь

На честь Дня міста у Кіровограді п’ятий рік поспіль пройшла Благодійна виставка безпородних собак «Кубок Барбоса», що його у дворику Студії по вулиці Дворцовій, 12 провела міська громадська організація захисту тварин «БІМ» за підтримки депутата міськради Олександра Шамардіна.

Собачка на ймення Тофля
Собачка на ймення Тофля
За останні кілька місяців в Україні та на Кіровоградщині значно змінилася ситуація та цінності, серед яких живемо ми, де ростуть наші діти. Змінилися герої, змінилися сюжети. Проте незмінними залишаються доброта, взаємодопомога і підтримка! Та, мабуть, найціннішим даром є дружба – одна із найважливіших загальнолюдських чеснот!

Всі ми з дитинства знаємо, що собака – друг людини, вірний, відданий, незмінний, на все собаче життя. І любить вона свого господаря завжди і всякого, і він для неї самий-самий. І зараз, у наш час дефіциту спілкування, ми як ніколи потребуємо такому безоглядному обожнюванні! Саме для цього вже п’яти рік поспіль проводить у Кіровограді виставку «Кубок Барбоса» міська громадська організація захисту тварин «БІМ».

Дворик у Студії по вулиці Дворцовій, 12
Дворик у Студії по вулиці Дворцовій, 12
Цього разу її учасниками стали десять господарів та волонтерів, які презентували на виставці своїх улюбленців і вихованців. Було приємно бачити на свят як вже знайомі обличчя та мордочки, так і нових учасників, адже якщо такі змагання збирають людей, значить все більше чотирилапих безхатченків знаходять собі друзів!

Собачка на ймення Туті
Собачка на ймення Туті
І дійсно, безпородність – це не вирок, що і довели всі собачки-учасники конкурсу. Гарні, веселі, а про кмітливість та розум взагалі й говорити не варто! Дивлячись на них можна було з впевненістю сказати, що такої вірності та вроди немає в жодної породи. На цьому наголосили і голова організації «БІМ» Тетяна Кучерява, і депутат міськради Олександр Шамардін, вітаючи учасників у дворику, що його надала для конкурсу творча група «Jane&Vika». Окрема подяка - Володимиру Куделі (асоціація настільного хокею) за надані для розваг хокейні поля!

Змагання з хокею на столі
Змагання з хокею на столі
Надійними партнерами конкурсу, до речі, вже багато років виступають «Клуб «4 лапи», зоомагазин «Вуса, лапи, хвіст» і Центр «Драйв». Цього року долучилася до свята і «Львівська майстерня шоколаду» - її представник Олександра Морозова принесла солодкі призи і увійшла, разом з Олександром Шамардіним, у члени журі. Очолила групу судей Світлана Ушакова, начальник відділу мистецтв бібліотеки імені Чижевського.

Ярмарок сувенірів
Ярмарок сувенірів
Приймати рішення суддям було непросто, бо всі учасники просто вражали! Тим часом, глядачі не тільки вболівали, але й брали участь у ярмарку та розглядали фотовиставку. Всі кошти, зібрані на заході, будуть передані на допомогу безпритульним тваринам, на їхню стерилізацію, лікування і придбання кормів.

Туті на повідку!
Туті на повідку!
Що ж стосується конкурсів, то вони були дуже цікавими – для всіх! Спершу змагалися найспритніші – треба було подолати незвичайну смугу перешкод: пройти через «тропічний ліс», пробратися через «озеро» і «пірнути» у «вогонь». Після долання смуги – процес викликав чимало сміху, - на учасників чекав конкурс «Хвилина слави». Треба було продемонструвати свої таланти. Переважно це було вміння цілувати господаря в носик, або лягати на спинку, але виконували собачки все це неперевершено! Далі на них чекала приємна мить. Спринтери, звісно, встигли зголодніти, тож їм треба було на швидкість… з’їсти сосиски! Найкраще з цим впорався Філя – вихованець Катерини Дорош!

Собачка на ймення Тофля
Собачка на ймення Тофля
Після перших трьох конкурсів була невелика музична пауза – дякуємо за музику Євгену Микитенку! – а потім улюблений багатьма конкурс «Найвірніші друзі». Господарі і їхні вихованців стали на різних сторонах майданчика і далі (по команді!) кожен кликав свою собаку.

Тетяна Кучерява, Олександр Шамардін та Вікторія Талашкевич
Тетяна Кучерява, Олександр Шамардін та Вікторія Талашкевич
Краса і розум – обов’язкові ознаки кожного нашого домашнього улюбленця. Але є такі вже гарні собаки, що очей не відвести! Для них був проведений конкурс «Найбільш стильний». Це був своєрідний «показ мод». Для учасників необхідно було продемонструвати не тільки вбрання, а й показати хороші манери і виховання. Приз за найцікавіший образ та ексклюзивний одяг отримала Каштанка – в костюмі Червоної Шапочки!

Концертний виступ вдався на славу!
Концертний виступ вдався на славу!
А поки судді виставляли оцінки, на сцені з’явилися артистки молодіжного танцювального гурту! А далі пройшов заключний конкурс виставки – це був «Ринг за звання Барбоса». Кожний із учасників виходив до мікрофону і розповідав про свого улюбленця, про те, коли і як собака потрапила у сім'ю, скільки їй років. Це були зворушливі історії про любов, дружбу, взаєморозуміння. Вони викликали чимало аплодисментів! У результаті головний приз отримала Світлана Литовченко та її Бонік.
Світлана і її Бонік
Світлана і її Бонік
Коли прийшов хвилюючий момент оголошення результатів змагань та нагородження всі глядачі підтримали учасників оплесками, а судді вручили кожному призи – без уваги і подарунків ніхто не залишився! На конкурс всі вони іще раз довели, що насправді такої вірності та вроди немає в жодної породи, а також підтвердили істину, що для дружби не важлива порода.

Користуючись нагодою, ще раз дякуємо тим, хто допоміг у проведенні Кубка, зокрема, депутату Кіровоградської міськради Олександру Шамардіну, творчій групі «Jane&Vika», центру «Драйв», клубу «4 лапи», зоомагазину «Вуса, лапи, хвіст», «Львівській Майстерні Шоколаду». Дякуємо всім, хто був на конкурсі і до зустрічі наступного року!

Олександр Шамардін вручає призи
Олександр Шамардін вручає призи
фото – Жанна Січкарь та Олена Карпенко, більше фото - у групі Jane&Vika у мережі Facebook




  • Підготовка до Кубку Барбоса
  • Змагання з хокею на столі
  • Змагання з хокею на столі
  • Ярмарок сувенірів
  • Філя та Ріта
  • Собачка на ймення Тофля
  • Собачка на ймення Тофля
  • Цій собачці сьогодні знайшли господарів!
  • Світлана і її Бонік
  • Дворик у Студії по вулиці Дворцовій, 12
  • Каштанку готують до конкурсу
  • Туті на повідку!
  • Учасники змагання
  • Тетяна Кучерява, Олександр Шамардін та Вікторія Талашкевич
  • Учасники змагання
  • Концертний виступ вдався на славу!
  • Олександр Шамардін вручає призи
  • Собачка на ймення Туті
  • Гість конкурсу
  • Ведуча - Вікторія Талашкевич
  • Собачка на ймення Тофля
  • Анастасія Мироненко та її Буся
  • Анастасія Мироненко та її Буся
  • Буся заціловує дівчинку!
  • Собачка на ймення Тофля
  • Тетяна Кучерява та її собачка на ймення Тофля
  • Тетяна Кучерява та Олександр Шамардін

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!