Як поводити себе на дорозі?

17.09.14, 10:00

У рамках загальнодержавної операції «Увага! Діти – на дорозі» весь особовий склад Державтоінспекції залучений для проведення профілактичних заходів. За всіма навчальними закладами закріплені співробітники ДАІ, які проводять для неповнолітніх уроки з безпеки дорожнього руху, під час яких демонструють повчальні відеоролики, цікаві картинки та проводять вікторини на знання Правил дорожнього руху.

Дуже цікавими для дітлахів є зустрічі у підрозділах Державтоінспекції області. Минулого тижня у гості до управління Державтоінспекції завітали учні 4-5-х класів Назарівської ЗОШ Кіровоградського району. Правильне виховання підростаючого покоління, прищеплення поваги до професії працівника органів внутрішніх справ та безумовного дотримання правил дорожнього руху, а значить і до власного життя. Це питання домінуюче у довірливій, цікавій бесіді з маленькими гостями. Також працівники профілактичної служби ДАІ нагадують малечі, як потрібно переходити дорогу, де саме в салоні автомобіля згідно з правилами можна перебувати неповнолітнім під час руху, та як поводитися під час їзди на велосипеді. Дітлахи уважно слухають розповіді вартових доріг і самі залюбки хизуються своїми знаннями дорожньої грамоти.

Не залишило байдужим дітлахів і відвідування музею історії, розвитку та становлення Державтоінспекції Кіровоградщини. Кожен бажаючий мав нагоду відчути себе у ролі державтоінспектора 60-70-х років, одягнувши на себе формений одяг тих часів та осідлавши мотоцикла, котрий перебував на службі у працівників ДАІ того періоду. Для дітвори подібні відвідини були новинкою, адже вони проживають у сільській місцевості, проте погодилися з працівниками ДАІ, що знання правил дорожнього руху та безумовне їх дотримання актуальне і для руху через проїжджу частину в селі.

«Родзинкою» заходу стала демонстрація новенького патрульного автомобіля дорожньо-патрульної служби. Таку службову автівку ці дітки побачили вперше у своєму житті. Дитячі оченята засяяли від захвату, коли суворі інспектори ДАІ дозволили їм оглянути салон, посидіти у ньому, та продемонстрували світловий та звуковий сигнали у дії.

Інспектори ДПС роти ДПС ДАІ прапорщик міліції Антон Карпов та старший сержант міліції Артем Коваленко навчили дітей основних жестів регулювальника, що може у майбутньому їм знадобитися під час екскурсії до міста. І на завершення екскурсії школярі відвідали спеціальний майданчик для тимчасового зберігання транспортних засобів, водії котрих грубо порушили правила дорожнього руху. Діти одразу ж посерйознішали, стихли сміх та розмови. Працівники ДАІ ще раз нагадали про необхідність дотримання правил дорожнього руху. Адже наслідки нехтування ними інколи можуть бути трагічними.

Отримані знання обов’язково знадобляться дітям у майбутньому. Сподіваємося, що всі вони стануть свідомими учасниками дорожнього руху, і своїм прикладом будуть навчати інших. У свою чергу, Державтоінспекція не припиняє роботу з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму та разом з органами освіти буде проводити подібні заходи протягом всього навчального року.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!