Захист бездомних тварин у Кіровограді потрібен тільки громадським активістам

16.08.14, 17:00

Днями у " Кіровоградському прес-клубі" відбулась прес-конференція керівника громадської організації із захисту тварин «БІМ» Тетяни Кучерявої. Пані Тетяна на самому початку нагадала, що «БІМ» - це неприбуткова організація, а отже головна робота спрямована на залучення добровільних внесків і використання їх на стерилізацію та лікування тварин.

Тетяна Кучерява, фото - http://akulamedia.com/
Тетяна Кучерява, фото - http://akulamedia.com/
Тетяна Кучерява розповіла, що завдяки пожертвам як окремих кіровоградців, так навіть і юридичних осіб «БІМ» вже п'ять років рятує бездомних тварин та працює над тим, що їх було менше, займаючись стерилізацією собак.

- Зупинити потік безпритульних тварин у Кіровограді можна двома шляхами. Преший - це стерилізувати не 5 собак на тиждень як це робимо ми, бо на більше коштів немає, а принаймні 100-200 собак. Тоді через рік-два стерилізовані собаки вимруть, бо на вулиці тваринки довго не живуть.... А потік нових тварин, що їх викидають на вулиці кіровоградці, можуть зупинити тільки самі кіровоградці, - підкреслює Тетяна Кучерява. Вона розповіла, що завдяки невеликому гранту, що його свого часу отримала організація, вдалося за коротки період простерилізувати багато собак. Саме їх - з жовтими бірками на вухах, - бачать на вулицях кіровоградці. І вже самі починають телефонувати у «БІМ» із питаннями, де зробити цю операцію, скільки вона коштує. Пані Тетяна розповіла, що були випадки, коли мешканці багатоповерхівок скидалися грошима (сума операції та реабілітації сягає 2000 грн.), і стерилізували собак, які живуть у них у дворах.

Тетяна Кучерява і Вікторія Талашкевич, фото - http://akulamedia.com/
Тетяна Кучерява і Вікторія Талашкевич, фото - http://akulamedia.com/
- Шкода, але такі випадки поодинокі, хоча ми й проводимо широку просвітницьку роботу, роздаємо листівки, навіть читаємо уроки у школах і завжди радимо, до якого гарного ветеринара звернутися, коли до нас телефонують. Але у нас самих грошей на стерилізацію не так багато, тож радимо кіровоградцям залучати власні ресурси. Це і означає участь громадськості, - переконана Тетяна Кучерява. Вона розповіла, що чудовим місцем для збору коштів був минулого року кіровоградський Дендропарк, бо там завжди багато людей. Але цього року у організації із керівництвом парку виник конфлікт і «БІМ» заборонили збирати кошти на території парку.

Волонтери "БІМ", фото - http://akulamedia.com/
Волонтери "БІМ", фото - http://akulamedia.com/
- Ми кілька разів намагалися потрапити на зустріч до Лариси Онул, але так до неї нас і не пустили. Ми щоп'ятниці писали листи з проханням у суботу-неділю дозволити нам стояти у парку. Після десяти таких листів руки у нас опустилися, адже на листи ніхто не відповів і офіційного дозволу не дав, - розповідає пані Тетяна. Неофіційно громадським активістам пояснили, що проблема у тому, що волонтери влаштовують міні-ярмарки і продають хенд-мейд продукцію, виручені кошти направляючи на лікування тварин, а на це жалілись орендарі торгових кіосків, які теж продають всілякий дріб'язок виробництва Китаю, соціальної місії не несуть, зате платять оренду.

- Нас просили не продавати вироби, але нам просто соромно «клянчити» гроші у кіровоградців. Ми пропонуємо взамін браслети власного виробництва, або значки, або іграшки, щоб людина відчувала, що ми не жебраємо, а заробляємо, - пояснює Тетяна Кучерява. Наразі у вихідні дні волонтери «БІМ» збирають кошти у центральному сквері, або у парку Ковалівський, хоча там людей набагато менше....



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!