Україна єдина" - "Пісня лине від серця до серця"

01.07.14, 16:00

Кіровоградська обласна громадська організація інвалідів "Народна академія творчості" прийняла участь у 5 Всеукраїнському пісенному фестивалі "Україна єдина" - "Пісня лине від серця до серця" , що відбувся 24-26 червня у м. Самбір, Львівської областї. Поїздка відбулась задяки благодійній допомозі Сергія Бойко, депутата Кіровоградської міської ради.

Головною метою кожного фестивалю для людей з інвалідністю є реабілітація та соціальна адаптація засобами творчості; вдосконалення професійної майстерності у різних видах творчості; оцінка їхньої майстерності, волі, працьовитості; пропагування українського народного мистецтва; реалізація стандартних правил забезпечення рівних можливостей. Але найголовніше в кожному такому фестиваля-це зустріч старих друзів, знайомство з новими. На фестиваль з"їхались творчі та талановиті з усієї України- Донецька, Полтави, Чернігова, Чернівців, Одеси, Дніпропетровська, Вінниці, інших куточків нашої країни.. Були гості з Польші. В такий складний час для нашої країни зі сцени лилась щира українська пісня, що єнає різних людей.

Подарунком від організаторів свята-Самбірської районної асоціації інвалідів була екскурсія до музею українського полководця та політичного діяча, гетьмана Війська Запорозького, організатора успішних походів запорозьких козаків проти Кримського ханства, який родом з с. Кульчиці, Самбірського р-ну,та почули цікуву розповідь ще про одного видатного уроженця с Кульчиці-Юрія Кульчицького, завдячуючи якому ми сьогодні ми п"ємо смачну та запашну каву.
Усіх нас запросили до кав"ярні "Під синьою пляшкою", точнісінько такою, яку створив у Відні Кульчицький, пригостились кавою, що залишилась з отих відомих 300 мішків кави, захоплених у турків. А після вечері для дітей та й дорослих було приємна зустріч зі страусами, велетенськими ведмедями, кіньми, волами, левами у приватному зоопарці. Всі з задоволенням годували тваринок, спілкувались з ними.

Під час екскурсії по чудовому старовинному місту Самбір відвідали ми і церкву Різдва пресвятої Богородиці, де зберігаються мощі Св. Валентина, побували на ратуші та згори побачили всю красу цього старовинного міста. Багато гарних та позитивних вражень отримав кожен.


-
Коли ми прощались з новими та старими друзями всі виразили надію на те, що і в нашому місті Кіровограді буде такий фестиваль. Всім цікаве наше місто. А як нам хочеться запросити до себе друзів!, - ділиться керівник ГО "Народна Академія Творчості" Ельміра Небесна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!