Футбол. Клуб "Зірка". Підвели підсумки сезону

02.06.14, 9:00

Днями у конференц-залі ресторану «Зірка» у Кіровограді відбулася зустріч керівництва ФК «Зірка» з журналістами та вболівальниками. Проаналізували сезон та розповіли про плани на майбутнє директор клубу Ольшевський Сергій Олександрович, заступник директора Перевозник Андрій Анатолійович, керівник програми розвитку молодіжного футболу Даренко Вадим Всеволодович та головний тренер команди Бузнік Анатолій Іванович.

Анатолій Бузнік: "Підводити підсумки всього сезону мені якось не з руки. Весь сезон – це достатньо чималий відрізок часу. Команду тренував і готовив інший тренер. І, я думаю, що ми маємо висловити подяку Миколі Івановичу Федоренко за те, що він зробив, і зробив не погано. В ті півтора-два місяці, які нам з командою прийшлося провести разом, я і команда не задоволені результатом, який маємо. Хотілося більшого і моглося більшого. Але Ви розумієте самі, що з неба нічого не падає, приходиться будувати не «сніжні замки», а з міцнішого матеріалу. Для цього потрібен час, але тим не менш вдячний хлопцям, керівництву клубу, що дали повний карт-бланш і ми достатньо фундаментально попрацювали, щоб зробити заділ на майбутній сезон; щоб можна було вирішувати більш високі завдання і цьому відповідала команда. А все останнє, я думаю, Ви бачили, знаєте. Добре працює наша прес-служба, таємниць ні від кого немає; все є на офіційному сайті і інформація в пресі. Якщо конкретно по зайнятому місці, то завдання потрапляння в п’ятірку кращих ми не виконали. Є тому свої причини і задачу, яку озвучував президент перемогти «Олександрію» теж не виконали. Так що нам є багато над чим працювати, чим буде займатися в подальшому після того, як хлопці відпочинуть".

Сергій Ольшевський: "Хотілося підсумувати роботу футбольного клубу за той період, коли нові власники прийшли у футбольний клуб. Є виконані і не виконанні завдання, але є рух вперед. Ви можете констатувати самі. Це 11-е, 8-е і 6-е місце. А в цілому я не хочу говорити красиві слова. Ви все бачите своїми очима. Чимало людей з присутніх тут кожен день буває на стадіоні, бачать своїми очима, що відбувається на стадіоні. Ті кроки, які робить керівництво клубу на чолі з президентом Максимом Станіславовичем, видно. Слова не розходяться з ділом; коли було обіцяно на першій конференції в жовтні 2011 року. Ми мало говорили, більше робили. Нині йде реконструкцію не лише стадіону, а й команди в цілому. З цією задачею, я впевнений, справиться тренерський штаб на чолі з Анатолієм Івановичем і ті задачі, які поставлені, набігаючи на перед, на сезон 2014/2015 років, а саме завоювання перепустки до прем’єр-ліги, будуть виконанні. І нам дуже потрібна підтримка вболівальників. В цьому пересвідчилися, перебуваючи на матчах нібито домашніх у Головківці; такої підтримки, де чисто футбольний стадіон, я думаю, не відчував ні один клуб першої ліги. Тільки хочеться подякувати всім, хто мислено і душею разом з клубом. При приході в клуб була акцентована увага на підготовці місцевих вихованців. Ми сьогодні маємо кілька гравців у основному складі команди. По масштабам першої ліги, на сьогоднішній день, ми провідний клуб по залученню місцевих вихованців. Ви їх всіх знаєте. Це не останні прізвища, які з’являться у футбольному клубі «Зірка». Є чимала частина роботи, яка ведеться в Академії, вона буде давати свої позитивні результати і молоді перспективні гравці будуть «спалахувати» саме у Кіровограді".

Вадим Даренко: "Ті слова, які говорить керівництво клубу, зокрема президент ФК Максим Станіславович, не розходяться з ділом. Збудоване поле 30х60 зі штучним покриттям. Будується поле 60х90, де ми матимемо право проводити матчі ДЮФЛУ. За останній час змінилася і організаційна структура Академії. Якщо ми розпочинали з трьох команд, то нині маємо шість вікових груп. Працює два тренери по роботі з голкіперами, керівник науково-методичної групи, тренер-методист. Також працює команда «Зірка-2». Щодо завдань, які поставлені перед тренерами команд Академії, то нині виконано завдання виходу до вищої ДЮФЛУ. Цього року в ДЮФЛУ нашу Академію представляли чотири команди – дві команди грали зі своїми однолітками, а дві інші грали з гравцями на рік молодше ровесників перших команд. 1 червня у нас останній тур чемпіонату. Але на даний час можна робити певні висновки. «Зірка» (U-17) перебуває на третьому місці і нижче не опуститься; можливо піднімемося на друге місце. «Зірка» (U-15) за декілька турів достроково завоювала перше місце у своїй групі і далі на неї чекають стикові матчі за право участі у фінальній стадії першості України серед юнацьких команд. Будемо сподіватися, що досягнемо цьому успіху. Команди, які на рік молодше, теж достойно виступають. «Зірка» (U-16) займає четверте місце серед 12 команд і «Зірка» (U-14) перебуває на сьому місці, але є ще можливість покращити своє турнірне становище. Щодо «Зірки-2, то у нас є достатньо не погані резерви, які на даний момент вже виступають в складі першої команди. З цієї команди Дмитро Фатєєв запрошується до молодіжної збірної України. Виріс він під керівництвом Бондаря Вадима Анатолійовича. Є ще група гравців, на яких перша команда звернула увагу. Це наше майбутнє. 3-4 червня ми вперше проводимо дитячо-юнацький турнір на Кубок президента ФК «Зірка» серед учасників 2002 року народження. Ми запросили команди з Одеси, Черкас. Будуть брати участь в турнірі три кіровоградські команди. Наша Академія буде представлена командою «Зірка» (U-12) (тренер Дмитро Кононченко). Наприкінці наступного тижня ми проводитимемо відбір до Академії дітей 1998-2003 років народження. Запрошуємо дітей з області, з інших міст. Ми сподіваємося, що наші молоді тренери будуть рости самі і з ними, перш за все, будуть рости команди дітей, де будуть виховані майбутні зірки, які у нас на алеї слави".

- Наскільки команда укомплектована? Кого плануєте запросити до команди?
Анатолій Бузнік: "Підсилення бажане. Кожен тренер хоче підсилити. Будемо намагатися підсилити кожну із ліній для того, щоб була конкурентоздатна команда. Для вирішення серйозних завдань не має бути проколів – є жовті картки, є пропущені матчі, є травми. Рівноцінні заміни мають бути. Ми будемо вибирати з тих людей, які будуть приїжджати, і вже приїжджали, до нас на перегляд. Хто потенційно може підсилити нашу команду, хто потенційно може конкурувати з тими, хто є в команді. Є думки з приводу не продовження співпраці з деким із хлопців. За рік ми маємо підготувати команду, яка зможе повним складом увійти в прем’єр-лігу. Тож потрібно заглядати не рік вперед, а на два. І в прем’єр-лізі ми повинні бути не статистами, а вирішувати ті завдання, які може ставити керівництво на більш високому рівні".



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!