Флеш-моб "Боже, Україну збережи…!"

10.05.14, 9:00

Минулого тижня на центральному стадіоні міста Новомиргород у рамках проведення Дня Єднання учні всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста взяли участь флешмобі «Єдина Україна» - заздалегідь спланованій масовій акції на підтримку єдності нашої держави. Ініціатором флешмобу виступила дитяча громадська організація «Новомиргородський районний парламент дітей».

Даний захід – це спроба подивитись на світ очима молодого підростаючого покоління. Це спроба змінити світ, висловити свою думку.Це спробазробити свій хоч і невеликий внесок у збереження єдиної країни, нашої України, рідної Батьківщини. Це можливість сказати, прокричати на весь світ: « Ми – УКРАЇНЦІ, ми – патріоти, бо ми – непереможна нація!».

Де б ми не були, завжди пишаємось, що ми - українці. Україна була, є і буде єдиною, неподільною, а ми її патріоти. Велика, священна і прекрасна любов до Батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях.Саме тому ніхто не може залишитись байдужим,слідкуючи за останніми подіями в Україні. Відстояти право на власне щасливе дитинство в єдиній мирній державі вирішили проведенням флешмобу. Гостра проблема сьогодення – збереження єдиної мирної нашої держави України, щоб Схід і Захід України, і Крим, і Київ були разом.

Карта України очима дітей Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 – барвиста, яскрава, наповнена дитячим сміхом і позитивом. Під пісню «Цей край, де я родилась і живу», яку виконала солістка Новомиргородського районного центру дитячої та юнацької творчості Дарія Забуранна, учні Новомиргородської ЗШ І-ІІІ ступенів №1продемонстрували своє бачення карти нашої держави, що майоріла синьо-жовтими прапорцями.

Славна наша держава милозвучною мовою, мальовничою природою, мелодійною піснею та дівочою красою. Новомиргородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 презентувала свою карту України, що розквітла яскравими вишиванками, вінками, стрічками, намистом, ніжною дівочою красою, веселими дівчачими посмішками.

Славна наша держава і рідний край сильними міцними козаками, спортсменами, які непоборні у своєму прагненні до перемоги, вони сильні, сміливі, витривалі. Свою карту України запропонувала Новомиргородська дитячо-юнацька спортивна школа. Ці спортсмени – наша олімпійська надія, наша гордість і слава, наша впевненість у прекрасному майбутньому, наша перемога. А молодь Новомиргородщини за здоровий спосіб життя!

Із давніх-давен оберегом кожної оселі, кожної родини, кожної дитини є вишитий український рушник. Рушник пройшов крізь віки і нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею; він щедро простелений близьким і далеким друзям, гостям. Це оберіг миру, добра, щастя.Тому учні Новомиргородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 представили на розгляд глядачів свою карту України, обрамлену вишитими рушниками, що оберігають рідну Батьківщину від усіх негараздів та нещасть.

І ось настає остання мить - молитви й звернення до Бога про спокій, мир і єдність нашої держави. Учні Златопільської гімназії м. Новомиргорода, з вірою в те, що Схід і Захід України, Північ і Південь, і Київ, і Крим будуть разом, звернулися в єдиній молитві за Україну, адже палаюча свічка – це символ віри, яка є непохитною, символ зігрітої душі й палаючого серця, вогник надії, який ніколи не згасне.

Зі сходу, заходу, півдня, півночі, центру карти гімназисти випускають ліхтарики. Флешмоб пройшов як мить, мить барвиста, мить красива, мить спортивна, мить вишивана. Маємо надію, що ця мить назавжди запам’ятається кожному, бо ми – патріоти. А на устах у всіх присутніх такі теплі, до болі знайомі слова: Боже, Україну збережи! Господи, помилуй нас!

Автор - О.Брижицька, методист РМК відділу освіти райдержадміністрації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!