Урок пам’яті «Земний уклін тобі, ветеране!»

09.05.14, 15:00

Напередодні всенародного та героїчного свята Дня Перемоги 6 травня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музею було проведено Урок пам’яті «Земний уклін тобі, ветеране!» для 40 учнів 5-х класів НВК «ЗОШ № 25, природничо-математичний ліцей» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області. Захід відбувся в рамках відкриття виставки «Ціна Перемоги», присвяченої 69-й річниці Перемоги над фашизмом у Великій Вітчизняній війні.

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості найвеличнішого травневого свята - Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні роки і яким найважче сьогодні. Саме ветеранам війни, тим, кому пощастило пройти через жорстокі битви і дожити до світлого Дня Перемоги було присвячено урок пам’яті.

Учні прослухали цікаву та змістовну розповідь про трагічні події Великої Вітчизняної війни, наочно побачивши презентацію художніх творів кращих майстрів пензля Кіровоградщини, багато з яких - колишні фронтовики, які зробили особистий вагомий внесок в перемогу над фашизмом, присвятивши потім багато своїх художніх творів подіям Великої Вітчизняної війни.

Окремий акцент було зроблено на картинах художника Миколи Бондаренка, що презентують визволення рідного міста Кіровограда 5-8 січня 1944-го року, розкрито специфіку проведення даної операції та її значення для подальшого перебігу війни. Під час живого діалогу було проведено своєрідну вікторину, мета якої – з’ясувати рівень знання п’ятикласниками пам’ятників та пам’ятних місць міста Кіровограда, пов’язаних з подіями Великої вітчизняної війни.

Приємним моментом уроку пам’яті стала велика кількість запитань допитливої дитячої аудиторії, часто – недитячого рівня, що торкалися причин поразок та великої кількості загиблих з боку радянських військ, відповідних втрат з боку інших держав, тонкощів європейської дипломатії напередодні війни, зокрема - специфіки відносин Гітлера і Сталіна та інше.

Такі виховні години мають ставати невичерпним джерелом патріотизму, любові до своєї рідної землі, свого народу та високим взірецем для наслідування. Ми всі маємо бути гідними високого подвигу Перемоги.
Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього.

автор - Олег Юрченко – ст. науковий співробітник відділу науково – просвітницької роботи кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!