Пам'ять про загиблих у Чорнобилі вшанували у Новомиргороді

27.04.14, 13:00

Вчора, 26 квітня минуло двадцять вісім років з дня жахливої техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, але її наслідки відчуватимуться для нашого суспільства ще не один рік. Цього дня жителі Новомиргородщини зібрались біля пам’ятнику ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, поклали до підніжжя постаменту траурні корзини та квіти. До усіх присутніх звернувся голова райдержадміністрації Сергій Шевченко, який подякував присутнім учасникам ліквідації ядерної катастрофи за їх мужність та героїзм, за ті жертви які вони понесли рятуючи майбутнє держави від радіаційного лиха.

Пам'ять померлих та загиблих ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання. Після мітингу відбулась зустріч керівництва райдержадміністрації та районної ради з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС на яку також були запрошені працівники управління соціального захисту населення, управління пенсійного фонду, медики. На початку зустрічі голова райдержадміністрації Сергій Шевченко та голова районної ради Микола Чепіжак вручили грамоти райдержадміністрації та районної ради учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Вяткіну Юрію Петровичу, Щербаку Миколі Васильовичу, Вялому Олександру Івановичу.


Нині у Новомиргородському районі (Кіровоградська область) проживає 222 ліквідатора аварії на ЧАЕС різних категорій, з них 23 мають інвалідність також в 88 мешканців району свого часу були евакуйовані з зони відчуження. Всі перелічені категорії громадян отримують відповідні соціальні виплати і пільги передбачені законодавством України. Після виступу в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Сушко запрошені мали можливість задати ряд питань присутнім представникам влади.

автор - В.Гончаренко начальник відділу інформаційної діяльності комунікацій з громадськістю та організаційної роботи апарату райдержадміністрації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!