Виставка однієї картини: Пост ДАІ

15.04.14, 14:30

У понеділок 14 квітня у Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто виставку однієї картини Броніслава Домашина «Пост ДАІ». Броніслав Домашин народився 15 січня 1927 року в с. Островське Компаніївського району Кіровоградської області. Учасник Великої Вітчизняної війни. Вже в повоєнний час став студентом Одеського художнього училища ім. М. Грекова. Після закінчення училища працював у Кіровоградських художньо – виробничих майстернях художнього фонду України (1957 - 1994), де певний час обіймав посаду голови художньої ради.

Творчий доробок художника великий і різноплановий, він активно працював і брав участь у багатьох обласних, республіканських і всесоюзних виставках, займався оформленням музейних експозицій.

Працюючи у Кіровоградському художньому фонді співпрацював з військовим гарнізоном нашого міста та місцевою міліцією. Свій твір «Пост ДАІ» Броніслав Домашин написав у 1981 році, згодом представив його на Республіканській виставці «Завжди напоготові», присвяченій 65-й річниці Дня міліції у Будинку художника в м. Києві. За участь у виставці художник нагороджений Почесною грамотою УМВС УРСР в Кіровоградській області. Митець залишив після себе великий творчий доробок: картини, етюди, графічні роботи. Він був різноплановою особистістю, закоханим у своє рідне місто та людей, які тут працювали.

Помер Броніслав Олександрович Домашин 26 квітня 2000 року. Його ім’я занесене до Енциклопедії Сучасної України. За ініціативи Кіровоградського обласного художнього музею та за підтримки Обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури у квітні 2014 року на засіданні топонімічної комісії було розглянуто питання щодо встановлення меморіальної дошки на будівлі по вул. Великій Перспективній в якій проживав Броніслав Домашин.

автор - Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!