В Кіровоградському слідчому ізоляторі похрестили немовлятко

13.02.14, 15:00

  11 лютого в Кіровоградському слідчому ізоляторі відбулось Таїнство Хрещення немовляти Вікторії, мати якої – Ганна утримується в установі. Хрещення – одна з найбільш хвилюючих церемоній у житті дитини та її батьків. Цей обряд – перший дотик до священного, початок духовного життя. Тому співробітники відділу соціально-виховної та психологічної роботи установи всіляко сприяли проведенню заходу.

  Святе Таїнство відбулось у приміщенні, де утримуються мама з немовлям. Обряд проводив протоієрей Української Православної Церкви отець Євгеній Назаренко, який вже неодноразово проводив хрещення осіб, узятих під варту, та засуджених, які утримуються в установі. Останнє Таїнство відбулось 27 листопада 2013 року. Тоді священик охрестив молодого чоловіка, який вирішив прийняти у свою душу Спасителя та його вчення, обдумав своє попереднє життя та щиро покаявся.

 

 Але хрещення немовляти в стінах Кіровоградського слідчого ізолятора відбулось вперше. Отець Євгеній зазначив, що хрещення малечі почалося ще з апостольських часів та додав: «Від маленьких діточок, звичайно, неможливо чекати віри і покаяння, але їх хрестять у силу віри батьків, на яких лежить святий обов'язок навчити охрещених істинам віри і допомогти їм відродитися для нового життя».

  Хрещення, насамперед, очищає людину від усіх її гріхів, вільних і невільних. З хресної купелі душа виходить оновленою і просвітленою. І навіть для немовляти, тільки-но народженої у цей світ, дуже важливо очищення пошкодженої первородним гріхом природи, яку, на жаль, кожна дитина незмінно успадковує від батьків. Тим паче, якщо мати малюка завинила перед законом та народила дитину в неволі… 

Прес-служба управління ДПтС України в Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!