Пляшка як арт-об'єкт

13.02.14, 13:30

  Вчора у Кіровоградському обласному художньому музеї  відкрито  виставку  робіт вихованців арт-студії «Колаж» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

Кіровоградський  ОЦДЮТ  – це  творча  лабораторія  сучасного  позашкілля. На базі закладу постійно здійснюється дослідно – експериментальна, пошукова  та практична діяльність. В ЦДЮТ працюють  50 гуртків, в яких навчаються близько 3 тисяч дітей і молоді. Вихованці  студій образотворчого та декоративно - прикладного мистецтва «Писанка», «Соняшник» неодноразово демонстрували свою майстерність в стінах  Кіровоградського обласного  художнього музею. А тепер вперше свою творчість демонструють учні арт – студії «Колаж».  Основу експозиції складають твори виконані в техніці «колаж».

 Довідково:

«Колаж» походить від французького слова, яке буквально означає  «наклеювання». Колаж - це технічний прийом в образотворчому мистецтві, коли на будь-яку основу наклеюються самі різні за кольором і фактурою шматочки матеріалів. У графічних колажах зазвичай використовуються вирізані картинки, папір різного кольору і фактури, а також тканина, фольга та інше – все  залежить лише від фантазії виконавця. До того ж техніка колажу дозволяє змішувати наклеювання і безпосередньо «роботу руками» - тобто ліпка пензлем, пером та інше. До речі, може здатися, що колаж це відносно новомодне віяння. Аж ніяк! Ще в стародавньому Китаї були поширені композиції з кольорового паперу і сухого листя і квітів.   У 20 - ті роки ХХ століття техніка колажу стала дуже популярною   і досягла свого розквіту. Багато художників (починаючи з Пікассо) використовували газетні листи, етикетки, тощо для більшої виразності та достовірності.

Справжні витвори мистецтва презентовані на виставці. Відвідувачі зможуть побачити безліч цікавих творів, виготовлених руками дітей:  шахові фігури, різноманітні вироби у жанрі абстракції та навіть у жанрі фентезі. Виставка вражає  своїм тематичним різноманіттям та  іскрометною дитячою фантазією.

Арт – студію «Колаж»  створено у 2011 році. У студії викладаються основи мистецтва колажу, квілінгу та комп’ютерної графіки. Вихованці віком від 10 до 21 року навчаються створювати різні композиції з природних та штучних матеріалів. Програма роботи студії спрямована на розвиток абстрактного творчого мислення у дітей, які мріють стати дизайнерами, вміють креативно підходити до роботи, генерувати ідеї, мають посидючість та  працьовитість.

 Починаючи з часу заснування студії роботи учасників брали активну участь у Всеукраїнських та обласних  виставках, конкурсах та фестивалях.

Серед здобутків – нагородження дипломами:
-  два диплома  переможця IIступеня за участь у виставці - конкурсі «Знай і люби свій край», 2012р.
-  два диплома  переможця  Iступеня за участь у виставці - конкурсі  «Знай і люби свій край»,  2013р.

Колектив  Арт - студії «Колаж» також неодноразово був відзначений багатьма дипломами, почесними грамотами, подяками за участь у обласних конкурсах, виставках та проведення майстер-класів.



Керівник Арт - студії - Гончаренко Ірина Володимирівна,  досвідчений дизайнер та професійний художник. Вона  неодноразово приймала участь  у пленерах та  тематичних виставках організованих обласним художнім музеєм. Ірина Володимирівна  віртуозно володіє  традиційними живописними прийомами в композиції, рисунку, колористиці, опанувала різні техніки декоративно – ужиткового мистецтва.  А тепер щедро ділиться своїм досвідом та передає знання  улюбленим вихованцям. Не одне покоління дітей виросло у стінах ЦДЮТ. Саме тут вони отримали основи майбутньої професії. Переконані, що гуртківці і надалі радуватимуть всіх нас своїм багатогранним таланом і творчими здобутками.

автор - Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного  художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!