Допомога жертвам насильства у сім’ї: роль інформації та ефективного партнерства

05.02.14, 10:00

Сім’я, рідна домівка, коло близьких людей, - усе це належить до числа найголовніших особистих цінностей та є запорукою почуття захищеності, впевненості, підтримки, надійної життєвої опори. Та, на превеликий жаль, так буває не завжди. Випадки насильства у сім’ї затьмарюють життя чималої кількості людей, тих, хто живе поряд з нами, щодня приховуючи свій біль і відчай.

Безпорадність, страх за майбутнє, втрата довіри, поступове руйнування особистості, а часто – і реальна загроза здоров’ю та благополуччю, – ось з чим доводиться жити й боротись жертвам насильства. Подолати цей тягар, допомогти цим людям вийти з кризової ситуації – ось завдання, що стоїть перед суспільством. Саме на вирішення проблеми насильства у сім’ї спрямували свої зусилля члени Обласної інформаційної служби з актуальних питань жіноцтва у проекті «Мовчати не треба! Набери „Телефон довіри”», підтриманому Українським жіночим фондом.

6 лютого 2014 року за адресою: вул. Велика Перспективна, 24, кімната 307 (ОУНБ ім..Д.І.Чижевського, ІІІ поверх), в рамках проекту відбудеться круглий стіл «Допомога жертвам насильства у сімї: роль інформації та ефективного партнерства». Початок – об 11.00. Учасники заходу – представники громадських організацій, правоохоронних органів, центрів соціально-психологічної допомоги та соціального захисту, ЗМІ спільними зусиллями шукатимуть відповіді на питання: хто у нашому регіоні має досвід і ресурси для подолання проблеми? Що заважає жертвами насилля звернутися по допомогу? Як налагодити ефективну комунікацію між організаціями, покликаними протидіяти сімейному насиллю? Які установи можуть надати прихист постраждалим? Чи є універсальний алгоритм дій при зверненні жертв насилля?

Якщо Ви готові зробити бодай крок, аби надати жертвам насилля реальну допомогу, поліпшити їхнє життя, ми чекаємо на Вас! Ваша думка для нас важлива. 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!