Фестиваль Classik-proekt - у стінах бібліотеки

31.01.14, 14:31

Днями у відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка відбувсяконцерт «Скарбниця української класики» - у  рамках заходів обласного фестивалю української академічної музики «Классік-проект», присвяченого пам’яті Ю.С. Мейтуса, який організувала Кіровоградська музична школа № 2.

Фестиваль «Classik-proekt» веде свій початок з 2003 року, в рамках якого щорічно проводиться почергово два конкурси – юних композиторів та творчий конкурс на краще виконання творів Ю.С. Мейтуса, концерти, презентації нових творів, авторських збірок, виставки, круглі столи та конференції музикознавців. Концерт, що відбувся , був присвячений творчості видатних українських композиторів: Якова Степового, Миколи Колесси та нашого земляка – Юлія Мейтуса.

Грачова Дарина
Грачова Дарина

Ведуча концерту Ревенко Валентина Григорівна, директор Кіровоградської музичної школи № 2 ім. Ю.С. Мейтуса, ознайомила публіку з історією формування української музичної культури та творчістю видатних композиторів. Увазі присутніх були представлені твори у виконанні учнів, викладачів та концертмейстерів кіровоградських музичних шкіл № 1 ім. Г.Г. Нейгауза та № 2 ім. Ю.С. Мейтуса та Кіровоградського музичного училища, а саме:
Мечкалова Софія (клас викладача Кологреєвої В.Л., Кіровоградська музична школа № 2 ім. Ю.С. Мейтуса)
Кареліна Вероніка (клас викладача Надутенко О.Л., Кіровоградська музична школа № 1 ім. Г.Г. Нейгауза)
Вокальний дует у складі Вероніки Габелко та Марії Сухонос (клас співу Кіровоградської  музичної  школи  № 2  ім. Ю.С. Мейтуса  –  викладача Корсунової-Трибіненко Н.В., концертмейстер Бормінцева О.О.)
Біланова Анна (клас співу Кіровоградської музичної школи № 2 ім. Ю.С. Мейтуса – викладача К-Трибідненко Н. В., концертмейстер Бормінцева О.О.)
Шевченко Наталя (клас викладача Дроздової Л.О., Кіровоградська музична школа № 2 ім. Ю.С. Мейтуса)
Седик Анастасія (клас викладача Назаренко Л.О., Кіровоградська музична школа № 2 ім. Ю.С. Мейтуса)
Заєць Олена (студентка ІІІ курсу відділу співу викладача Кашугіної О.М., Кіровоградське музичне училище, концертмейстер Концедалова С.В.)
Грачова Дарина (Кіровоградська музична школа № 2 ім. Ю.С. Мейтуса)
Баскоєва Раїса (Кіровоградська музична школа № 2 ім. Ю.С. Мейтуса)

Баскоєва Раїса
Баскоєва Раїса

|Також усі присутні мали змогу більш детально ознайомитися з біографією композиторів за допомогою книжкової виставки «Скарбниця української музики». На заході були присутні студентиКіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна, вихованці Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами», друзі та рідні виступаючих. Усі отримали багато позитивних емоцій від спілкування з живою музикою та учасниками концерту.  Обласну бібліотеку для юнацтва ім. О.М. Бойченка було відзначено подякою директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації за значний внесок у проведенні обласного фестивалю української академічної музики «Classik-proekt», присвяченого пам’яті Юлія Мейтуса та плідну роботу з естетичного виховання молоді.

Не упустить нагоди здобути нові знання та нових друзів разом з бібліотекою! Бібліотека працює щодня, крім суботи, з 9.00 до 18.00, тел./факс (0522) 22-66-01.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!