Зимова палітра: Виставка картин кіровоградських художників

30.12.13, 13:00

Напередодні нового року у малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею – у відділі підліткового читання  бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара, - відкрилась виставка творів «Зимова палітра». Свої твори для експонування на виставці надали художники Анастасія Плітіна, Олександр Демиденко, Василь Коваль та Анатолій Кімнатний.

Анастасія Володимирівна Плітіна  (1987 р.н.) у 2010 році закінчила навчання  на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету  імені Винниченка за спеціальністю «Образотворче та декоративне-прикладне мистецтво, графічний дизайн». Працює викладачем Кіровоградській міській дитячій художній школі ім. О. Осмьоркіна, в який колись сама навчалась. Анастасія тяжіє до різних видів образотворчого мистецтва: живопис, графіка, декоративно-прикладне мистецтво. Художниця в постійному пошуку, виношує нові ідеї. В своїх роботах дає можливість глядачам самим осмислити зміст творів.

Анатолій Дмитрович Кімнатний  (1980 р.н.) у 2003 році закінчив Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка за спеціальністю «Початкове навчання та образотворче мистецтво». Працює на посаді завідуючого відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна». У 2005 році став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави у номінації «За творчі досягнення». Працює у техніці олійного живопису у жанрах: пейзаж, натюрморт, тематична картина. Член Національної спілки художників України з 2012 року.

Василь Богданович Коваль (1986 р.н.) у 2002 році після закінчення загальноосвітньої школи В. Коваль вступив на художньо-графічне відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. У 2007 році В. Коваль вступив на живописне відділення Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Цього року став членом Національної спілки художників України.

Олександр Володимирович Демиденко (1966 р.н.) з 1984 по 1988 рік вчився у Дніпропетровському державному художньому училищі ім. Вучетича. З 1991 по 1995 рік вчився у Криворізькому педагогічному інституті на художньо-графічному відділі. Художник працює у напрямку реалістичного живопису. Провідним жанром у його творчості є пейзаж. У своїх роботах О.В.Демиденко оспівує красу Кіровоградської землі. 24 грудня 2013 року в обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки О. Демиденка «У сонячному сяйві». Цього року став членом Національної спілки художників України.

Автори представлених на виставці творів напередодні Нового Року подарували глядачам справжню зиму, відтворену на полотні, та створили атмосферу Новорічних та Різдвяних свят для відвідувачів обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара.

автор - Ганна Осіпова – заступник директора Кіровоградського обласного художнього музею з наукової роботи




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!