Дітки-сироти вивчатимуть комп'ютерну науку в новому Інтернет-центрі

23.12.13, 9:16

Минулого тижня у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка відбулась презентація оновленого Інтернет-центру, який відкрито в рамках проекту «З Інтернетом в успішне доросле життя» за підтримки програми «Бібліоміст». В рамках проекту бібліотека отримала комплект з 7 сучасних комп’ютерів, кожен з яких обладнаний web-камерою та навушниками; комплект периферійного обладнання до якого входять wi-fi маршрутизатор, сканер, принтер, ксерокс.

Проект «З Інтернетом в успішне доросле життя» отримав перемогу у 4-му раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до Інтернету» Всеукраїнської програми «Бібліоміст». Метою проекту є: соціальна адаптація дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, в суспільстві за допомогою Інтернет-курсів. Протягом року учасники курсів вивчатимуть основи комп’ютерної грамотності та безпеки в Інтернет; пройдуть ряд психологічних тренінгів та отримають навики з пошуку роботи.

Відкрили Інтернет-центр - директор бібліотеки Лариса Савенко та регіональний представник програми «Бібліоміст» Олександр Шлєєнков (на фото). Замість традиційної церемонії перерізання червоної стрічки вони «розбили» символічну стіну комп’ютерної безграмотності та Інтернет обмеженості. На підтримку важливості проекту виступили представники організацій-партнерів проекту: Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського, Центру психології «Альта», Кіровоградського обласного центру зайнятості.

В залі також були присутні представники дирекції та вихованці Кіровоградського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування діти - вихованці комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами», які схвально відгукнулися про ідею проекту. Вихованці КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами» підготували цікавий флеш-моб, в якому показали, чому саме вони хотіли б навчитися на інтернет-курсах.
Цікавою несподіванкою стало привітання від наших колег з Вологодської обласної юнацької бібліотеки ім. В.Ф.Тендрякова (Росія). Дізнавшись про відкриття центру з сайту бібліотеки, вони вирішили привітати нас найпершими.

Гарний сюрприз для майбутніх відвідувачів курсів підготував Кіровоградський обласний інформаційно-ресурсний центр. Його представник, Ірина Захарова презентувала подарункові набори, що стануть у нагоді під час навчання. На завершення заходу Юлія Терещенко, тренер майбутніх курсів, підготувала цікавий майстер-клас для учасників презентації. Відкриття відбулося! Запрошуємо усіх бажаючих відвідати Інтернет-центр, а вихованців та мешканців Кіровоградського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами» вже незабаром чекаємо на перше заняття.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!